The North Face Cappadocia Ultra Trail Yarışı Başladı

The North Face Cappadocia Ultra Trail Yarışı Başladı

The North Face Cappadocia Ultra Trail yarışı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde profesyonel ve amatör olmak üzere 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımı ile başladı. Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformdan verilen startla başlayan...

The North Face Cappadocia Ultra Trail yarışı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde profesyonel ve amatör olmak üzere 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımı ile başladı.

Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformdan verilen startla başlayan koşularda sporcular, 30, 60 ve 110 kilometrelik üç farklı parkurda yarışacak. Parkurlar dağlık ve tepelik alanların yanında toprak ve taşlık patikalarda olacak şekilde seçildi. Yarış için özel olarak tasarlanan özel çip sistemi sayesinde koşucuların parkurlarda bulunduğu yer bilgisine ulaşılıyor.

Sporcular, yarış için Ürgüp şehir merkezinden başlayarak Ortahisar, İbrahimpaşa, Zemi Vadisi, Güvercinlik, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Karacaören, Karain, Karlık ve Mustafapaşa güzergahını izleyecek. The North Face Cappadocia Ultra Trail yarışı Organizasyon Komitesi Direktörü Aydın Ayhan Güney, yarışının Kapadokya’da bu yıl ilk kez düzenlendiğini ifade etti.

Kapadokya’nın altyapısı ve doğal güzellikleri ile doğa sporlarına uygunluğu sebebiyle organizasyonu yapmaya karar verdiklerini anlatan Güney, Ultra koşuların ülkemizde de yaygınlaşmaya başladığını kaydetti. Yarış fikrinin yaklaşık 4 ay önce oluştuğunu, bu kısa süreye rağmen iyi bir hazırlık ve sıkı çalışmayla yarışı düzenlediklerini belirten Güney, şöyle konuştu:

"20’ye yakın ülkeden 200 civarında sporcu var. Yarışı Avrupa’nın ve dünyanın sayılı organizasyonları arasına sokmak için çalışıyoruz. 110, 60 ve 30 kilometre olarak 3 güzergahımız bulunuyor. Ortahisar, İbrahimpaşa, Zemi Vadisi, Uçhisar, Aşk Vadisi, Göreme, Çavuşin, Kızılçukur, Akdağ ve Ürgüp’e dönen 60 kilometrelik uzun bir parkurumuz var. Burası 12- 13 saat arasında sürecek. 110 kilometrelik parkurda ise Mustafapaşa’ya kadar devam edecek. Bu da 22- 23 saatlik zor bir parkur olacak. Ultra Trail koşuları ülkemizde 10 ayrı yerde yapılıyor. Kapadokya’da bunlardan birisi oldu. Ülkemiz içinden ve dışından çok sayıda ünlü sporcu katılıyor."

Bu tür yarışlar için en önemli konulardan birini tanıtımın oluşturduğunu kaydeden Güney, "Bunu da yoğunlukla sosyal medya üzerinden yapmaya çalışıyoruz. Büyük yarış organizasyonlarında stantlar kuruyoruz. Broşürlerle yarışı anlatıyoruz. En önemli tanıtım ise buraya katılan sporcuların ülkelerinde veya illerinde anlatımlarıdır. Bunun için iyi bir organizasyon yapıyoruz." dedi.

The North Face firması Türkiye Pazarlama Müdürü Razan Aykaç ise Kapadokya’nın büyülü atmosferinin doğru bir lokasyon olduğunu belirledikleri için yarışı düzenlediklerini belirterek, "Bundan sonra daha da büyüterek devam etme kararlılığındayız. Atletler UNESCO’nun Dünya Kültürel Mirası kabul ettiği bir ortamda koşuyorlar. Bu parkurda keyif alarak koşacaklarını düşünüyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.