The New York Times Yayın Yönetmeni Baquet: Muhabirimiz Hedef Gösteriliyor

The New York Times Yayın Yönetmeni Baquet: Muhabirimiz Hedef Gösteriliyor

The New York Times Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet, 16 Eylül tarihinde gazetelerinde yayınlanan bir makaleyle ilgili muhabirlerinin hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.Bir açıklama yayınlayan The New York Times Gazetesi...

The New York Times Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet, 16 Eylül tarihinde gazetelerinde yayınlanan bir makaleyle ilgili muhabirlerinin hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Bir açıklama yayınlayan The New York Times Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet, söz konusu makalede yer alan fotoğrafla ilgili Türk hükümet yetkililerinin sert tepki verdiğinin farkında olduklarını belirterek, 17 Eylül tarihinde yayınladıkları düzeltmede fotoğraf editörlerinin söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarını yayınlamakla hata yaptıklarını kabul ettiklerini hatırlattı.

Baquet, açıklamasında, ne söz konusu makalenin ne de fotoğrafın hiç bir şekilde Erdoğan’ın IŞİD’e destek verdiği ya da IŞİD’in Türkiye’de militan kazanmasına göz yumduğu imasında bulunmadığını belirtti.

Baquet, söz konusu düzeltme metnine rağmen, Türk yetkililer ve medya kurumları tarafından haberi yazan muhabire yönelik sistemli bir korkutma kampanyası sürdürüldüğünü, muhabirlerinin güvenliğini tehdit eden binlerce mesaj aldığını belirterek, bir muhabirin bu şekilde hedef gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Baquet, Türk yetkililerin Türkiye’de yasal olarak çalışan muhabirlerinin güvenliğini sağlamasını beklediklerini belirtti. Türk yetkililerin gerekli duyması durumunda bu sorunun çözülmesi ilgili kendisiyle ya da diğer üst düzey editörle iletişim konusunda doğru yöntemlerin kullanılmasını istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.