Tesettür oteller artıyor

Tesettür oteller artıyor

Yaz aylarında tatil planları yapan muhafazakar aileleri, zorlayan konu olan hem bütçeye, hem isteğe uygun otel bulma konusu son yıllarda yapılan tesettür otel yatırımları ile çözüm bulmuş durumda

Yoğun geçen bir dönemin ardından yaz ayının yaşanması ile baş gösteren tatil isteği birçok aileyi tercih konusunda zorlarken, özellikle muhafazakar aileleri otel ve inanca uygun seçimler konusunda kısıtlayan etken olarak sorun oluşturuyordu. Bu sorunu tespit eden sektör temsilcileri tesettür otel yatırımı konusunda hızlı bir gelişim süreci ile konuyu çözmüş duruma geldiler. Şehrimizde Tesettür otel denilince akla gelen isim olan Rıza Turizm ise bünyesinde oluşturduğu geniş bir ağ ile tüm tesettür otelleri tatilcilerin beğenisine sunarak ailelerin zorlandığı konuları kolaylıkla çözmelerini sağlıyor.

Konuyla alakalı sorularımızı cevaplayan Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, günümüzde farklı düşünce ve yapıya sahip alternatiflerin olduğu gibi alternatif tatil seçeneklerinin olmasının da önemli bir gereklilik olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Artık günümüzde tatil anlayışı da kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Muhafazakar yapıda olan aileler de uzun zamandır inanışlarına uygun ve daha rahat tatil yapmak istiyorlardı. Geçtiğimiz senelerde muhafazakar aileler herhangi bir İslami otel olmadığı için tatillerini normal otellerde gerçekleştiriyorlardı. Haliyle normal otellerde pek çok farklı inanışları olan turistlerin olması, alkol tüketiminin olması, bazı yemeklerde domuz etinin ya da yağının bulunması muhafazakar düşüncede olan aileleri olumsuz etkiliyordu. Bu yüzden pek çok aile tatilinden mutlu bir şekilde ayrılmıyor, bazı muhafazakar aileler de hiç tatil yapmıyordu.

Ama artık ülkemizin birçok tatil bölgesinde yeni yeni tesettür oteller inşa edilmeye başlandı ve her geçen zaman bu tür muhafazakar otellerin sayısı artmaktadır. Bu sevindirici gelişmelerden dolayı pek çok İslami tatil isteyen kişiler son bir kaç yılda tatillerini ailesiyle birlikte hem inanışlarına uygun bir şekilde hem de daha rahat bir şekilde gerçekleştirdi. İslami Tatil yerlerinde bulunan harika güzellikler huzur veren bir eğlenceye dönüşmesi için İslami tatil yerlerinin doğal güzellik içeren yerlerde kurulmuş olması büyük önem arz ediyor. Alkolsüz aile otellerinin içinde ayrı ayrı vakit geçirdikten sonra etraftaki güzellikleri keşfetmek için bir araya gelen aile bireyleri gördükleri manzaranın karşısında hayran kalmamaları mümkün değildir. Yeşillik içerisinde ve denize yakın olan oteller sayesinde yurt dışından gelen gurbetçi turistlerin sayısı da oldukça fazladır. Günümüzde farklı düşünce ve yapıya sahip alternatiflerin olduğu gibi alternatif tatil seçeneklerinin olması da önemli bir gerekliliktir.

2-2mustafa-ulu.jpg

**İslami Otel Konsepti Nasıldır?

İslami oteller inşa edilirken tamamen İslami inanışa göre düşünülmüştür. Bunun gibi olan alkolsüz otellerde birçok aktivite alanı bayan ve erkekler için ayrı ayrı yapılmıştır. Bunlardan birkaçına örnek olarak, bayanlara ve erkeklere özel ayrı havuzların olması, ayrı güneşlenme alanlarının olması, ayrı plajların olmasıdır. Aktivitelerin önemli kısımlarının ayrılması pek çok İslami inanışlı bireyler için önemli bir unsur olarak yer almaktadır. Yemek konusunda da gereken inceliği düşünülmüş olan muhafazakar otellerin yemeklerinde kesinlikle domuz eti, domuz yağı ve alkollü içecekler bulunmamaktadır. Buna ek olarak yemeklerin çoğunluğu diğer normal oteller gibi yabancıya yönelik damak tadı değil tamamen Türk damak tadına uygun bir şekilde profesyonel aşçılar tarafından yapılmaktadır. Açık büfe olan İslami otellerde yemek olarak Türk lezzetlerinin yanı sıra başka ülkelerin ünlü yemekleri de özenle misafirler için hazırlanmaktadır.

**İslami Otel Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaz aylarında tatil planları yapan aileleri, en çok zorlayan bölüm ise hem isteğine uygun, hem de bütçesine uygun tesettür otelleri bulmaktır. Bulduğu otellerin yorumlarını, şikayetlerini, konumunu araştırıp tatilini ona göre planlayan muhafazakar aileler için çok da kolay bir süreç değildir. İşte burada Türkiye'de en kaliteli ve en güzel tesettür otellerini sunan Rıza Turizm A.Ş.'nin websitesi olan https://alkolsuzaileotelleri.com'u ziyaret edebilir, tüm isteklerinize hitap edecek İslami otelleri kolayca analiz edebilir ve kolayca rezervasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.”

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum