Sabit Horasan

Sabit Horasan

Teşekkürler Ziya hocam!

Teşekkürler Ziya hocam!

“Konyaspor küme düşmez..” bu sözler Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan’a ait..
Dün, Gaziantep karşısında oynanan futbol ve alınan sonuçtan sonra teknik direktör Ziya Doğan’a söylenecek tek söz, her ne kadar gitmemek için dirense de “teşekkürler Ziya hocam” deyip göndermek olmalı.. Hatta, Ziya hocanın, “bu takımı ben çıkardım, fazla zarar vermek istemiyorum” deyip ayrılması yerinde bir hareket olacak..
Evet, korktuğum başımıza geldi..
Gerek Bursaspor ve gerekse Eskişehirspor maçlarının ardından Konyaspor’un işinin çok zor olduğunu, her ne kadar son yazımda, moral motivasyonunu bozmama adına yeşil-beyazlı takımın kazanacağını dile getirsem de Gaziantepspor’un Konya’dan 3 puanla döneceğini defalarca söyledim. Nitekim, öylede oldu..
Çünkü, Konyaspor oynadığı futbolla güven vermiyordu.. Konyaspor, her ne kadar oyunu orta alanda kontrol etmek istese de gol atması mucizelere ve kişisel becerilere kalıyordu.
Dünya’nın hiçbir yerinde, hiç bir takımda işi bilen bir yönetim, akıllı, işi bilen ve kendine güvenen bir teknik direktör ara transferde 13 futbolcuyu gönderip, 11 yeni futbolcu transfer ederek bu kadar hata yapmaz..
Hadi, sezon başında büyük hatalar yapıldı. Ama ara transferde asla bunu tekrarlama lüksünüz olamaz.
Konyaspor’un ara transferde 4 veya 5 kaliteli futbolcuya ihtiyacı vardı.. Hazır para da bulunmuşken, takımın yolunu açacak ve sonucu değiştirecek nokta transferler yapılarak ikinci yarıya başlanmalıydı.. Ama bu gerçekleştirilemedi. Bunda hem yönetim, hem de teknik direktör Ziya Doğan hatalı.. 
Gaziantepspor maçına baktığımız zaman, Konyaspor’un karşılaşmayı kazanma adına bir tek olumlu hareket yaptığını göremeyiz.. Tek bir pozisyon yok..
Her ne kadar, pres yapıp oyunu orta alanda karşılayarak ileriye çıkma adına bazı hareketler görülse de bunun Bursaspor ve Eskişehirspor karşılaşmalarında da olduğu gibi maç kazanma adına yeterli olmadığı bir kez daha apaçık görüldü.
Maça, 4’ü eski ve 7’si yeni transferlerden oluşan 11’le sahaya çıkan Konyaspor’da, sezon başından buyana devam eden yanlışlar dünkü maçta da kendisini gösterdi.. Orta alandan forvete top çıkmayan, bir tek şut atmayan forvette uzun adamlar yer almasına karşın kanatlardan tek orta yapamayan bir Konyaspor’un maç kazanması asla düşünülemez..
Ligin ilk yarısında, her maçın ardından transferleri eleştiren ve futbolculara güvensizliğini dile getiren teknik direktör Ziya Doğan dün de faturayı hakeme kesti.. İzmir bölgesinden olan 4. hakemin kendisini attırmak için elinden gelen her şeyi yaptığını, ancak sağ duyulu davranarak buna olanak tanımadığını dile getiren Ziya Doğan, Kamil Zayatte’ye gösterilen sarı kartları da eleştirdi..
Oysa, teknik direktör Ziya Doğan, hakemi eleştirme yerine ikinci sarı kartı görme sinyalleri veren Kamil Zayatte’yi oyundan alsaydı çok doğru bir hareket yapmış olacaktı.     
Hatta, bence teknik direktör Ziya Doğan, Kamil Zayatte’nin yeni gelmesi ve takıma yeterince uyum sağlayamaması nedeniyle Kere ve Erdinç’ten oluşan oturmuş bir defansı bozmasaydı çok daha doğru bir karar vererek Kamil’in de kırmızı kart görmesinin önüne geçerek takımı daha 55. dakikada 10 kişi bırakmayacaktı.  
Yönetimlerin ve teknik adamların uzun süre takımların başında kalmasından, daha doğrusu istikrardan yanayım. Sezon başından buyana da Ziya hocanın takımın başında kalmasını savundum. Belki biraz geç kaldık, ama Gaziantepspor maçının ardından artık Ziya Doğan’ın görevde kalmasının yarar getirmeyeceğine inanıyorum.. Ziya hocanın da bu doğrultuda karar vereceğine veya yönetimin gerekeni yapacağını umuyorum..  
Maçın son dakikalarına baktığımız zaman, Gaziantepspor’lu futbolcuların Konyaspor kalesine gitme yerine top çevirerek vakit geçirdiklerini görürüz.. Konyaspor’u bu kadar küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Yöneticiler, lütfen gerekeni yapın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR