Terzi Derviş rekora koşuyor

Terzi Derviş rekora koşuyor

Daha önce 3 buçuk, 2 buçuk ve 1 buçuk santimlik cepli ve dikişli minyatür pantolon diken Derviş Arı, en son 1 santimlik minyatür pantolon dikerek bir ilke daha imza attı.

Daha önce 3 buçuk, 2 buçuk ve 1 buçuk santimlik cepli ve dikişli minyatür pantolon diken Derviş Arı, en son 1 santimlik minyatür pantolon dikerek bir ilke daha imza attı. Dünyanın en küçük cepli ve dikişli minyatür pantolonunu üreten Arı, kendi rekorunu egale etmeye devam ediyor.

Daha önce kefene cep dikerek gündeme oturan ve birçok din alimi tarafından eleştiri oklarına tutulan Derviş Arı, şimdi de dünyanın en küçük cepli ve dikişli minyatür partolonunu üretti. Kendi rekorunu egale etmeye devam eden Arı, “Daha önce kefene cep dikerek gündeme oturmuştum. Asırlık sözü, kefenin cebi olmaz sözünü tarihe karıştırdım. Birçok din alimi tarafından eleştirilsemde babamın bana bıraktığı bu mesleği, layıkıyla yapıp, devam ettirmeye çalışıyorum. Sonuçta ben mesleğimi severek yapıyorum. Bu mesleğini layıkıyla icra etmek isteyen herkesin prensibi olmalıdır. Herkes mesleğini severek yapmalı. Böyle olunca da ilkler kaçınılmaz oluyor. Kefene cep dikmenin caiz olmadığını bende biliyordum ama yinede kefene cep dikmeye devam ettim” dedi. Arı, en son santimlik minyatür pantolon dikerek dünyanın en küçük cepli ve dikişli pantolonunu üreten terzi oldu.

2-1.20141122101944.jpg

Arı, “Mesleğimi en iyi şekilde icra edebilmek ve ilkleri yapmak için uç olan şeylere yöneldim. Tabi ki mutluluk veren bir olay. Ürettiğim malzemelere ilgi çok. Gerek yurt dışından gerek yurt içinden bir sürü müşterilerim var. Haliyle bu durum beni mutlu ediyor. Bundan sonraki zaman süreci içerisinde de çeşitli ilklere imza atma fikrim var. En kısa sürede minyatür olarak dünyanın en büyük pantolonunu dikme planlarım var” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.