Terörün kökü kazınsın

Terörün kökü kazınsın

Türkiye'de son 1 yıldır artan terör olaylarında binden fazla insan kaybetti. Siyasetçilerin de vatandaşın da gündemi terör olayları. Vatandaşlar, “Bütün terör örgütlerinin kökü kazınsın. Devletimizin yanındayız” mesajını verdi

Bölücü terör örgütü PKK'nın yanı sıra DAEŞ ve FETÖ terör örgütünün saldırıları devam ediyor. Son aylarda Cizre, Van, Bitlis, Elazığ, Gaziantep gibi birçok şehirde terör saldırılar gerçekleştirildi. Hain saldırılarda çok sayıda asker, polis ve sivil hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Vatandaş, yaşanan olaylara tepkili. Terör saldırıları, vatandaşlar tarafından lanetleniyor.  Sokak röportajı yaptığımız Konyalı vatandaşlar da; bu saldırıların bir an önce bitmesini ve ülkede kardeşliğin olmasını istiyor. Vatandaş, ülkenin huzurlu günlere dönmesini dört gözle bekliyor.

3-2ahmet-elmas.jpg

PKK ASLA KÜRTLERİ TEMSİL ETMİYOR

25 yıldır Konya'da yaşayan Bitlisli Ahmet Elmas, televizyon kanallarında gördüğü acılı haberler karşısında üzüldüğünü ve artık böyle görüntülerle karşılaşmak istemediğini belirtti. “Vatandaşlarımız ölüyor, nasıl üzülmeyelim” diyen Elmas, “Çocukluğum Bitlis'te geçti. Geçtiğimiz günlerde memleketimde yine bir bombalı saldırı yaşandı. Kürdüm, Kürt olmaktan gurur duyuyorum. PKK, kesinlikle bizim hakkımızı savunmuyor. Biz onların yaptıklarını onaylamıyoruz. Masum insanlar veya askerler ve polisler öldürülerek hak aranılmaz. Birileri hak aramak istiyorsa gider bunu masada görüşür. Hak masada aranır. Devletin Kürtçe'yi kaldırma gibi bir niyeti yok. Kürt vatandaşları, doğuda ve güneyde her türlü imkana sahip. O bölgelerden artık eskisi gibi batıya bile göç olmuyor. Bölgeye yatırımlar artırıldı. Teşvik var, üretim arttı. PKK, tüm bu yaşananlardan rahatsızlık duymaya başladı. Biz artık, doğru ile yanlışı ayırt etmeyi iyice öğrendik. Zaten onların eylemlerini artırmasının en büyük nedeni de bu. FETÖ terör örgütüne zaten çok kızgınız. Birlik ve beraberliğimize el uzatanların elleri kırılsın. Allah, hepsinin belasını versin” şeklinde konuştu.

3-3seyit-turan.jpg

MASUMA SİLAH DOĞRULTMAZ

Taksici Seyit Turan, Türkiye'nin yaşadığı kötü olayları atlatacağını ve bu saldırıları yapanların en ağır şekilde cezalandırılacağını dile getirdi. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin haince gerçekleştirildiğini söyleyen Turan, şunları kaydetti: “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız çok. Ülkemiz üzerinde adeta kara bulutlar geziyor. Her gün saldırı haberleri alıyoruz. Canımız yanıyor. PKK, son çırpınışlarını yapıyor. Masuma silah doğrultanlar, alçakça emniyet binasını patlatanlar;  insanlıktan nasibini almamıştır. Milli irademize daha çok sahip çıkmalıyız. Türkiye, doğusu batısı, güneyi ve kuzeyiyle bizim. Önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Garibanlara kucak açıyoruz. Ümmeti Muhammedin kucaklayıcısıyız. Bu güç, düşmanlarımızı da artırıyor.”

3-4mustafa-biyik.jpg

ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR

Sahaf Mustafa Bıyık da yaşanan terör saldırılarını kınayarak, şöyle konuştu: “Bunlar yani FETÖ, PKK., DAEŞ gibi örgütler devleti bölmek ve yıkmak istiyor. Kendilerini ülkeyi idare edecek güçte sanıyorlar. Dış güçlerin isteklerine göre hareket ediyorlar. Ama herkes bilsin, onların eline bir şey geçmeyecek,  bütün çabaları boşa çıkacak. Çocuklarımızı öldürerek yılgınlık vermek istiyorlar. Türk ve Kürt milleti  bundan daha kötü günleri de gördü. Bunlarda geçecek ama evlatlarımızın ve mazlumların acılarını unutmayacağız. Parça parça olmayacağız. Sürü psikolojisi ile hareket etmeyeceğiz. Basına çok iş düşüyor. Milletin benliğine dönmesi eski birlik ve beraberliğin sağlanması için gerekli bütün adımlar atılmalıdır.”

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.