Teröristlerden birinin kim olduğu ortaya çıktı

Teröristlerden birinin kim olduğu ortaya çıktı

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan teröristlerin saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği ortaya çıktı...

Terör örgütü IŞİD üyesi 3 canlı bomba Vatan Caddesi’nden taksiye binerek Atatürk Havalimanı’na geldi. Dış arama noktasından polise takılmadan geçen taksideki teröristler Dış Hatlar Terminali önünde inince silahlarını çıkarıp patlayıcı olan yeleklerini giyerek 3 ayrı noktaya dağıldı. Önce Kalaşnikof’la ateş açan sonra da patlayıcıları infilak ettiren canlı bombalardan birinin Rus uyruklu Çeçen Osman Vadinov olduğu tespit edildi.
 
İSTANBUL Atatürk Havali-manı’nda önceki gece saat 21.51’de meydana gelen saldırının detayları ortaya çıkarken İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 3 canlı bombanın, Fatih Vatan Caddesi Şair Fuzuli Sokak girişinde, saat 21.00 sıralarında Mahmut Bağış’a ait 34 TEE 96 plakalı taksiye binerken kameralara yansıyan görüntülerini saptadı. Elde edilen bilgilere göre 3 teröristin yanında 3 sırt çantası ve bir valiz vardı. Taksi, Atatürk Havalimanı girişinde, polislerin şüphelendikleri araçları çevirdiği arama noktasını hiçbir engelle karşılaşmadan geçti.

Teröristler Dış Hatlar Geliş Terminali önünde indiler. Valizi açıp içinden çıkardıkları mont ve ceketleri giyip Kalaşnikof silahlarını gizledikten sonra biri otoparka, biri dış hatlar gelişe, biri de dış hatlar gidişe yöneldi.Bu sırada otoparka giren güvenlikçi üç kişinin sıcağa rağmen giydikleri ceket ve montlardan şüphelenerek polise bildirildi. Bir sivil polis, dış hatlar geliş A kapısına ilerleyen teröriste yaklaşarak kimliğini sordu. Terörist ateş açıp polisi omuzundan yaraladı. Otoparktan silah sesi gelince, uçaktan inen yolcuların araçlara bindiği geliş terminalinin önündeki canlı bomba kendini patlattı. Büyük bir panik yaşanırken aralarında üç taksici ile işten çıkan personelin de bulunduğu çok sayıda kişi burada yaşamını yitirdi. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.