Teröre karşı omuz omuza

Teröre karşı omuz omuza

İstanbul'daki hain terör saldırısı sonrası siyasi partilerin Konya il başkanlarından kınama açıklamaları yapıldı

Önceki akşam İstanbul'da iki ayrı noktada gerçekleştirilen saldırı, ülkeyi hüzne boğdu. Siyasi partilerin Konya il başkanları da patlama sonrası açıklamalarda bulundu.

4-4musa-arat.jpg

BÖYLE BİR SALDIRI BEKLENİYORDU

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti hükümetinin Ortadoğuya yönelik yaptığı çalışmaların ve yeni anayasa sürecinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye'nin iktidarsızlaştırılmak istendiğini ifade eden Arat, şunları kaydetti: “Önceki gün yaşanan hain saldırının gerek ulusal gerekse uluslararası nasıl lanse edildiğini hep birlikte gördük. Amaçları yeni anayasa sürecini provoke etmek. Böyle bir saldırı bekleniyordu. Ama partimizin ve halkımızın sağduyulu duruşu ile bunları da atlatacağız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların üstesinden geleceğiz.”

4-5murat-cicek-mhp-(2).jpg

SAYININ ARTMASINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ

Patlama ile ilgili derin üzüntü içinde olduklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Av. Murat Çiçek, Türk milletinin içte ve dışta büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Ülke güvenliğinin içler acısı olduğunu kaydeden Çiçek, “Bu patlama ile ilgili bir ihmal var. Ülkemiz kan gölüne döndü. Ama hainler hiçbir patlama ve saldırı ile bizi korkutamayacaklarını bilsinler. Buna göz yumanlar ve sebep olanlar vicdan azabı ile kavrulsun. Onlarca masum insana kıydılar. Durumu ağır olanlar da var. Şehit olanların sayısının artmasından şüphe ediyoruz. Saldırıda hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

 

imagehandler-(1).jpg

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SIKINTILAR VAR 

Türkiye'nin başta terör olmak üzere çözülmesi gereken birçok problemi olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “İstanbul'da yaşanan hain saldırı bizleri sarsmıştır. Büyük sorunlarımız olduğu halde, birtakım şeylerle oyalandırılıyoruz. Bu durumdan en kısa sürede kurtulmamız gerekiyor. Parti olarak teröre ve her türlü şiddete karşıyız. Ülkemizin acısı bizim acımızdır. Zaman; birlik, beraberlik ve güçlenme zamanıdır. Ulusumuzun başı sağolsun” dedi.

 

4-7hasan-huseyin-uyar.jpg

SİYONİSTLER GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

İstanbul'daki patlama ile açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da terörü lanetleyerek, şunları kaydetti: “Bayrağımıza, vatanımıza ve milletimizin birliğine canları pahasına sahip çıkan kahraman polislerimizin, emniyet teşkilatımızın ve tüm milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz üzerinde oynan bütün bu karanlık hesapları ve oyunları Cenab-ı Hakk’ın yardımı ile milletimiz ‘Yeniden büyük Türkiye’ inancıyla mutlaka ama mutlaka tarihinde, geçmişinde bozduğu gibi tekrar bozacaktır. Temennimiz şudur ki; ülkemizde cereyan eden bu elim hadiselerin arkasından milletimizin birliğine ve beraberliğine, vatanımızın bölünmesine kasteden Siyonizm’in ve onun uzantısı işbirlikçi Batı’nın gerçek yüzünü idrak etmektir ve milletimizin selameti, mazlum coğrafyaların kuruluşu için İslam Birliği’ni tesis etmektir. Cenabı Hakk milletimize tekrar böyle büyük acılar yaşatmasın.  Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Tekrar milletinizin başı sağolsun.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum