‘Terör örgütü maşadır’

‘Terör örgütü maşadır’

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Konya Milletvekili adayı Tacettin Çetinkaya, “Taşeron terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletler var. Bu devletler yıllardır devletimizin işlerine ellerini sokuyor” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları Tacettin Çetinkaya, İsmail Aydilek, Adnan Yeşilyurt ve Ahmet İnoğlu, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, Ankara’da yaşanan olaylar sonrası parti genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Genel Başkanımız programını yarıda keserek bu toplantıya kaldı. Toplantı sonrası ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ üzerine bir bildiri yayınlandı. Milletimizin başı sağ olsun. Kimse böyle bir olayın yaşanmasını istemezdi. Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var” dedi. Terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıldığının altını çizen Çetinkaya, şöyle konuştu: “Bu taşeron terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletler var. Yıllardır devletimizin işlerine ellerini sokan devletler var. Biz buna dikkat çekiyoruz. Artık bu sorunu hep beraber nasıl çözerizi konuşmamız lazım. Bu bir milli mesele halini almıştır. Bunun sorumluları hesap vermelidir. Olayla ilgili soruşturmanın sıhhati için, ihmali olduğunu düşündüğümüz İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Biz büyük bir devletiz. Osmanlı’nın varisleriyiz. Bunların üstesinden geliriz.” Suriye’de yaşanan karışıklığa da değinen Çetinkaya, “Suriye’de bir savaş isteniyor ve buzu de bu savaşın içerisine çekmek istiyorlar. Bizim bu savaşta işimiz yok. Yatıştırıcı bir üslup ile kararlılığımızı göstermemiz lazım. 900 kilometre sınırımızın olduğu bir komşu devlet ile bu tür sorunları yaşamamız lazımdı. Kaosa, gerilime fırsat vermeden, savaş bataklığı tuzağına kapılmamalıyız” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı İsmail Aydilek de terör belası yüzünden ülke ekonomisinin unutulduğuna işaret ederek, “Ekonominin nereye gittiği belli değil. Esnaf 6 aydır ne çek alabiliyor ne de nakit bulabiliyor. Köylü için bu sene bereketli oldu fakat mahsulünü 65 kuruştan satabildi. Köylü borç içeresende ve her sene daha kötüye gidiyor” diye konuştu.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.