Teravihte Bir Araya Gelen Cemaat Sahuru Da Birlikte Yaptı

Teravihte Bir Araya Gelen Cemaat Sahuru Da Birlikte Yaptı

Konya’nın Akşehir ilçesindeki İmaret Camii'nde Kadir Gecesi'ni ihya etmek üzere teravihten önce bir araya gelen yüzlerce kişi, sahura kadar ibadet ve dua etti. Sahuru da beraber yapan cemaat, Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşadı. Teravih namazı öncesi...

Konya’nın Akşehir ilçesindeki İmaret Camii'nde Kadir Gecesi'ni ihya etmek üzere teravihten önce bir araya gelen yüzlerce kişi, sahura kadar ibadet ve dua etti. Sahuru da beraber yapan cemaat, Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşadı.

Teravih namazı öncesi vaaz dinleyerek geceye başlayan İmaret Camii cemaati, hatim ile kılınan namaz sonrası hafız Mehmet Acar’ın okuduğu Kur'an'ı Kerim'i dinledi. Duanın ardından bir grup hayırsever tarafından cemaate çay ikram edildi. Hayırseverlerin ikramları gece boyu devam etti, cemaat için sahur sofrası kuruldu. Çay ikramından sonra kılınan tesbih namazında kadın erkek yaklaşık 250 kişi saf tuttu. Daha sonra dondurma ikram edilen cemaate, Kur’an hatmi için sayfa taksim edildi. Hatim sonrası hep birlikte tilavet secdesi yapıldı, dua için eller semaya kaldırıldı. Gazze başta olmak üzere değişik coğrafyalarda sıkıntıda olan Müslümanlara dua edildi.

Saatler gece 02.00'ı gösterdiğinde iftar sofraları kuruldu. Tüm cemaatin iştirak ettiği sahur sofrasında da dualar yapıldı.

Cemaate iştirak eden Salih Erdoğdu, çok güzel bir gece geçirdiğini ifade ederek ‘’Vesile olanlardan Allah razı olsun.’’ dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.