Teog’da Nakil Başvuruları Eylül Sonuna Kadar Sürecek

Teog’da Nakil Başvuruları Eylül Sonuna Kadar Sürecek

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sürecinde hiçbir öğrencinin hak kaybına uğramayacağını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, nakil başvuruların Eylül ayı sonuna kadar 5 hafta süreceğini kaydetti.TEOG Sistemi...

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sürecinde hiçbir öğrencinin hak kaybına uğramayacağını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, nakil başvuruların Eylül ayı sonuna kadar 5 hafta süreceğini kaydetti.

TEOG Sistemi hakkında bilgi veren Sarıkaya, “Öğrencilerimiz TEOG sonuçları çerçevesinde A ve B gurubu olmak üzere iki bölümde tercih yaptı. A grubu tercihlere tercih sırası ve puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapıldı. A grubunda tercih ettiği 15 okuldan birine yerleşemeyenler, B grubundaki altı okul türünden dördünü işaretlediler. Sistem de öğrencinin ikâmetgahına yakın olan okulları önceleyerek, bu dört okul türünden birine öğrencimizi, okul türü sıralaması ve puan üstünlüğüne göre yerleştirdi. Her ikisine de, yani A listesinde tercih ettiği 15 okuldan biri veya B listesinde tercih ettiği dört okuldan birine yerleşemeyenler, hiç tercih yapmayan öğrencilerle birlikte kalan kontenjanlara yerleştirildi. Bu öğrencilerimiz kendi içlerinde puan üstünlüğü ve adrese göre yerleştirildiler” dedi.

Öğrencilerin din hanesinin e-okul üzerinde tutulmadığını vurgulayan Sarıkaya, öğrencilerin kesinlikle dini, etnik, felsefi bir ayrıma tabi tutulmayıp, ortaöğretime yerleştirme işlemlerinin tamamen yapılan tercih ve adrese dayalı olarak otomatik şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

NAKİL BAŞVURULARI EYLÜL SONUNA KADAR SÜRECEK

Nakil başvuruların Eylül ayı sonuna kadar 5 hafta devam edeceğini belirten Veli Sarıkaya, şunları söyledi: “Öğrencilerimiz pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri nakil talebinde bulunabilmekte. Yerleştirmeler de Cuma günü yapılmaktadır. O hafta oluşan boş kontenjanlar da yine cuma günü ilan edilmekte; veliler ve öğrenciler, nakil başvurularına aynı şekilde devam edebilmektedir. Öğrenci ve velilerimiz nakil döneminde oluşacak boşlukları takip edip istedikleri okula nakil talebinde bulunabilirler.”

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamada tercih ettiği ilçeler dışında bir okula yerleşen öğrenci sayısının 9 bin 802 olduğunun altını çizen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, bu öğrencilerin ise hiç tercih yapmadığı ya da A veya B grubu tercihlerinden hiç birisine yerleşemeyenlerden oluştuğunu belirtti. Veli Sarıkaya, bu öğrencilerin de nakil talebinde bulunabileceklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.