Teog Sona Erdi

Teog Sona Erdi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) maratonu sona erdi. Sınavda ter döken öğrenciler, TEOG sınavının daha önceki senelerde yapılan SBS sınavına oranla daha kolay olduğunu belirtti.Temel Eğitimde...

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) maratonu sona erdi. Sınavda ter döken öğrenciler, TEOG sınavının daha önceki senelerde yapılan SBS sınavına oranla daha kolay olduğunu belirtti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. Öğrenciler genel anlamda TEOG sınavının geçmiş dönemde yapılan SBS sınavına oranla daha kolay olduğunu belirtti.

TEOG’a giren İlayda Karaca isimli bir öğrenci, inkılap Tarihi testinde yer alan bir sorunun yanlış olduğunu iddia ederek, "Sınav kolaydı; ancak bazı dersler zordu. Hatta yanlış bir soru vardı İnkılap’ta. Yanlış soru vardı, iki şık arasında çok gittim geldim. O sorunun iptal edilme olasılığı çok yüksek”dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.