Sabit Horasan

Sabit Horasan

Temize çıkarmak!

Temize çıkarmak!

Konyaspor’un, son 8 haftaya, 17 puanla 17. sırada girmesi ve 15. sırada bulunan Sivasspor ile aradaki puan farkının 8’e çıkmasının ardından kendilerini temize çıkarma gayreti içerisine girenlerin sayısı giderek artmakta..
Daha düne kadar, bizim “ak” dediğimize “kara” diyenler, yönetime, teknik adamlara inat uğruna, yanlışları bile bile sahip çıkanlar ve takıma övgüler yağdıranlar, iş işten geçtikten sonra döndüler, ama çok geç.
Bunların başında da Başkan Bahattin Karapınar gelmekte.. 
Tabiî ki, basın mensuplarını da unutmamak gerekir..
Konya şehrini futbol kenti yapamadık” diyen sayın Karapınar, “bunun suçlularından birinin de kendisi olduğunu gerçeğine parmak basıyor.. Bahattin Karapınar kadar, Konyaspor’da görev yapan tüm Başkanlar bundan sorumludur. Günlük başarı peşinde koşmaktan geleceği unutursak bunun sonuçlarına da katlanmamız gerekmektedir.  Konyaspor, bugün de bunun sıkıntılarını yaşamaktadır. Konya, birleşmesini bilmiyor. Konyaspor’un Konya’nın takımı olduğu gerçeğini bir türlü kabullenemiyoruz. Kurumsallaşmama ayrı bir sorun. 
Konyaspor Başkanı Bahattin  Karapınar, yaptığı açıklamada, geçimsiz biri olarak lanse edilmeye çalışıldığını, ancak asla böyle biri olmadığını ileri sürüyor..
Oysa, Karapınar bu sözleri ve uygulamalarıyla tezat oluşturmakta. Sayın Karapınar’ın görev yaptığı dönemde kaç yönetici ayrılmış, bu sezon kaç yönetici işi bırakma noktasına gelmiş bir bakınız. Biz söylemiyoruz, kendi yönetici arkadaşları konuşuyorlar, başkan ile aralarındaki soğukluğu, görev yapma şevklerinin kalmadığını..   
Bununda ötesinde, her dönemde yazdık, bu sezon başında da üzerine basa basa dile getirdik. Başkanlar birleştirici olmalıdır. Bakar mısınız? bugün Konyaspor’un maçlarına kaç eski başkan geliyor. Hangisi, Konyaspor’a destek vermek için çaba gösteriyor.. İşte eski başkanların açıklamaları da bizi doğruluyor. 
Bugün Konyaspor’un başarısızlığında en büyük etken olanlar, hakem hatalarından önce, yanlış transferi gerçekleştiren, sezon başında Konyaspor’a yakışmayan bir takım oluşturanlar ve devre arası transferde de aynı yanlışları sürdürenlerdir..
Kimdir bunlar;
En başta başkan Bahattin Karapınar ve teknik direktör Ziya Doğan ile takımın başında menacer olarak tutulanlar ve sayıları 3’ü geçmeyen yöneticilerdir. O yöneticilerde yanlışları, hataları görerek son dönemlerde geri çekildiler, ama iş işten çoktan geçti.   
Haaa, birde basın mensupları var.. Sezon başından itibaren her şeyi güllük-gülistanlık gösteren, yanlışlıklar karşısında isyan edecekleri yerde yönetici ve teknik adamları alkışlayanlar. Evet, bugün onlarda döndüler.. Şimdi, artık günah çıkarmaya, kendilerini temize çıkarmaya başladılar.
Yazık, bu takımı bu duruma düşürenlere aslında söylenecek çok şey var. Ama, terbiyemiz, insanlığımız izin vermiyor. Birde, zaman o zaman değil.
Konyaspor’un olağan genel kurul toplantısının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek.
Ancak, her dönemde olduğu gibi yine çoğunluk sağlanamadı ve ikinci oturum  1 Nisan Cuma gününe ertelendi.  Konyaspor’un kaderi bu. Hatta, genel kurulun 1 Nisan’da yapılacağından da şüpheliyim.. Öyle sanıyorum ki, kulüp divana, ardından da kayyuma teslim edilme noktasına kadar gidecektir.
Gönül ister ki, Konyaspor’a yakışır bir genel kurul olsun.. Bir değil, üç-dört liste çıksın ve en iyi, en güçlü yönetim kurulu göreve getirilsin.
Ama, takımın içerisinde bulunduğu kritik durum ve borçlar ne yazık ki talip olacakların elini kolunu bağlamaktadır.
O nedenle, Bahattin Karapınar ve yönetiminin, yeni takviyelerle göreve devam etmesi en doğru yol olacaktır.. Takımı bu duruma onlar düşürdüler, hatayı onlar düzeltmelidir.. Ya da Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek, genel kurula talip olacak kişilere borçların ödenmesi konusunda teminat verecektir. Kulübün önü ancak o zaman açılabilir.
Aslında, teknik direktör Ziya Doğan’ı göndermekte de yanlış yaptık.. O’da kalmalıydı ve ligin sonunda eserini görmeliydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR