Temiz çevre yok edilmemeli

Temiz çevre yok edilmemeli

German Water Partnership (GWP) tarafından her yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin beşincisi bu yıl Konya’da düzenleniyor.

German Water Partnership (GWP) tarafından her yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin beşincisi bu yıl Konya’da düzenleniyor. Düzenlenen etkinlikte Türk ve Alman firmaların buluşması sağlandı.

GWP’nin, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve LinkTurkey ile işbirliğinde düzenlediği Türk-Alman Su İşbirliği Günleri iki gün boyunca sürdü. Etkinliğin birinci gününde gerçekleştirilen açılış programında konuşan GWP Türkiye  Forum Başkanı Hans-Joachim Werner, organizasyonun Konya’da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Programımıza 180 katılımcı başvurdu. Buluşmada güzel görüşler ve tartışmaların olacağına inanıyoruz. Alman firmaları sizler için buraya geldi. Onlarla irtibata geçmenizi arzuluyoruz” dedi. Daha sonra söz alan GWP Genel Müdürü Christine von Lonski de GWP’nin 360 şirketin oluturduğu bir birliktelik olduğunu ifade ederek, “Bu birliktelik hedef ortaklığı ile çalışıyor. Faaliyet yerleri 15 ülke. Bunların içinde Türkiye de var. Bu buluşmada almanya’dan 30’dan fazla katılımcı var” şeklinde konuştu.

DOĞA VE TOPRAĞA ÖNEM VERİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında elindeki ‘Beysu’ şişesini göstererek başladı. Beysu’nun Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını ve artık Konya’da kullanımının artması gerektiğini söyleyen Akyürek, “Türk Alman işbirliği sanıldığı gibi yeni değil. 115 yıllık bir mazimiz var. Beyşehir gölü Çumra su taşıma projesi Abdulhamid Han döneminde yapılmıştır. Doğanın ve toprağın korunması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de ilk olarak atık suyunu arıtıp şehir içindeki yeşil alanların sulanmasında kullanıyoruz” şeklinde konuştu.  Son olarak kürsüye gelen KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş da yaptığı konuşmada dünyanın küçüldüğünü ve toplumsal etkileşimlerin daha da arttığına işaret ederek, “Nüfusa bağlı olarak artık sular yetmiyor. Çevre kirliliği artıyor. Bu bizlere, insanoğluna sorumluluklar yüklüyor. Hiçbir şey insan hayatı kadar önemli değil. Temiz su ve çevre para için ve çeşitli hesaplar için yok edilmemelidir” dedi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.