Temel Konya’da atıldı

Temel Konya’da atıldı

6 Eylül 1980 yılında Büyük Kudüs Mitinginin Erbakan Hoca öncülüğünde Konya’da yapıldığını hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “O mitingle Konya’dan küresel güçlere mesaj verildi ve İslam Birliği’nin temeli de Konya’dan atıldı”dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Bera Otel’de düzenlenen programla Milli Görüş lideri Prof. Dr. merhum Necmettin Erbakan vefatının 9’uncu vefat yıldönümünde anıldı. Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Erbakan’a özel hazırlanmış sinevizyon gösterimi davetlilere izletildi. Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Av. Hasan Hüseyin Uyar, Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi GİK Üyeleri, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, CHP Konya İl Başkan Yardımcıları, Saadet Partisi İl Müfettişi Ali Mücevher, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

KONYA’DAN 3 VEKİL ÇIKARACAK KADAR OY ALDI

Konya denilince akla Mevlana, Şems, Hacıveyiszade, Tahir Büyükkörükçü, Ali Ulvi Kurucu ve Erbakan’ın geldiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ı 1967 yılında tanıdığını aktardı. Erbakan’ın bir mücadele insanı olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Erbakan, Konya’da 3 vekil çıkaracak kadar oy aldı. 1969 yılında meclise girdi. ‘İktidar olacağız’ dedi ve ESAM’ı kurdu. Daha sonra Milli Nizam Partisi kuruldu, hiçbir icraatte bulunmadan kapatıldı. Doğrudan doğruya siyasi bir yasak gelmedi kendine. Bu kez de Milli Selamet Partisi ile 1973 yılında seçime girdi, yüzde 13 civarında oy aldı. 48 vekille mecliste temsil edilir olduk. Erbakan Hocamız, her kesimden insanla iyi irtibat kuran, görüşebilen, kucaklaşabilsen bir yapıya sahipti. 1974’te Ecevit ile hükümet kurdular. Herkes çok şaştı. ‘Bunlar çok zıt kutupta yapıya sahipler, nasıl bir araya geldiler?’ denildi. Ecevit ile kurulan o hükümet kadar, Türkiye’nin önünü açan ikinci bir hükümet şimdiye kadar kurulmadı. 40 büyük fabrikanın kurulması için acilen Ağır Sanayi hamlesi başlatıldı. Kıbrıs Zaferi bu dönemde kazanıldı. Koalisyon devam etmedi” dedi.

ERBAKAN BİR AN OLSUN HÜSRANA KAPILMADI

Daha sonra da MC hükümetlerinin kurulduğunu ifade eden Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Organize Sanayi Bölgeleri yaygınlaştı, 270 fabrikanın temeli atıldı. Bugün onlardan geriye ise sadece 3-5 numune kaldı. 1977 seçimlerinde MSP elemine edilmek istendi. Hocamız şevk ve azminden bir şey kaybetmedi. 1977 seçimlerinde Türkiye’de ilk kez organize seçim hilesi yapıldı. 18 milyon seçmeni, listede 21 milyon seçmen gösterdiler. Seçimden yarı yarıya düşük oyla çıktık. 22 vekille kararlı çalışmalar yaptık. Erbakan’ın tavrı hiç değişmedi. Hüsrana kapılmadı.”

KONYA’DAN KÜRESEL GÜÇLERE MESAJ VERİLDİ

Konya’nın sadece Mevlana’dan, Şems’den ve diğerlerinden dolayı önemli olmadığını kaydeden Karamollaoğlu, “Kudüs, bir dönem yani 1980’li yıllarda tam olarak İsrail’in eline geçti. Biz, Büyük Kudüs Mitingini Konya’da yaptık. Kudüs Mitingi, kalbi Kudüs için atan yüzbinleri birleştirdi. Konya’dan sadece küresel güçlere mesaj verilmedi. Aynı zamanda İslam Birliği’nin de temeli bu anlamda Konya’dan atıldı. Biz, anahtar partiydik. O dönemlerde gerçekten siyasette şahsiyetli bir duruş vardı. Yine Kudüs o dönemlerde İsrail tarafından yeniden işgal edilince İsrail ile ilişkisini kesmediği için dönemin Dışişleri bakanını düşürdük. Bu tarihte ilktir” diye konuştu.

DÜNYAYA ONUN GİBİ BİR LİDER GELMEDİ

1982 yılında Erbakan’ın gözaltına alındığını ve hapse atıldığını dile getiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Erbakan Hocamızı biz dışarıda nasıl tanıdıysak, içeride de öyle tanıdık. Erbakan ve arkadaşları, birkaç yıl sonra beraat etti. 1987 yılına kadar hoca siyasi yasaklı kaldı. 1987 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşamadık. 1989 seçimlerinde 5 belediye kazandık. Bu illerde yapılan belediyecilik çok göz doldurdu. İnsanlar umutlandı. 1991 yılındaki seçimle yine meclise girdik.

1994 yılında 29 il kazandık. 5 ilde yapılan başarılı işler bize 29 il kazandırdı. Belediyecilikte destanlar yazdık. 10 buçuk ay içinde D-8 kuruldu. Bu her babayiğidin yapacağı bir iş değildi. Erbakan, İran’dan başladı diğer ülkelerin liderleriyle görüştü. Dünya tarihinde böyle bir siyasiye gerçekten rastlanmaz. Hapse atılıyor, bütün gayretiyle çalışıp, Başbakan oluyor. Çok önemli bir mücadele örneği. 28 Şubat bizim için kara lekedir. 28 Şubat, Erbakan’ın önünü kesmek için yapıldı. Sonra Fazilet Partisi kuruldu, o da kapatıldı. Milli Görüş gömleğini çıkaranlar oldu. İsrail ve ABD’nin diktiği gömlekleri giyenlere şahit olduk. Faizci Kapitalist sistemi kabul ettiler. Erbakan Hocamız ise son nefesine kadar dava için mücadele etti. Genel Başkan iken kendisi vefat etti. Toplu iğne yapılmaz dönemde Ağır Sanayi Hamlesini başlattı. Türkiye’yi bir baştan bir başa dolaştı. Ümitsiz olan insanlara ümit aşıladı. Sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın selameti için çalışmamız gerektiğini söyledi. Çok merhametliydi, hiçbir insanı dışlamadı. Biz de adaleti tesis etmeliyiz. Ülkede bir barış ortamı oluşturmalıyız. ‘Benim gibi düşünmüyorsan hainsin’ zihniyeti bir an evvel son bulmalıdır. Muhalefet, iktidarın en büyük destekçisidir. Ama nasıl? Eğer iktidar muhalefete kulak kesilirse destek görür. İktidar, muhalefete kulak vermezse ülke huzura kavuşturulmaz.”

EMRE ÖZGÜL

img_9479_880x440.jpg

img_9514_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum