Temel Karamollaoğlu: Gelinimi, damadımı bakan yapmam

Temel Karamollaoğlu: Gelinimi, damadımı bakan yapmam

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhrbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu'nu köşesine taşıdı

Cumhurbaşkanı adayları sahaya indi... Yasal imza sınırının üzerine çıkan SP lideri Temel Karamollaoğlu, dün medyanın Ankara temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Kısa bir giriş konuşmasının ardından sohbet, soru-cevap olarak devam etti. Karamollaoğlu, adaylık kampanyasını bu basın toplantısı ile başlattı diyebilirim. Üslubu her zamanki gibi yumuşak tonda ve uzlaşmacıydı. Polemikten uzak durdu sesini çok az yerde yükseltti. Sözlerine, basın özgürlüğünün önemini anlatarak başladı. Hemen ardından aynı tabandan gelmelerine rağmen neden AKP ile bir araya gelmediklerini ve farklılıklarını sıraladı. Cumhurbaşkanı adayı olan Karamollaoğlu'na "AKP ile farklılıklarınızı anlattınız da, R. Erdoğan ile farklılıklarınız nelerdir?" diye sordum -aşağıda okuyacaksınız- benzer cevaplar verdi. "Sorumu somutlaştırayım. Cumhurbaşkanı olursanız gelininizi damadınızı Bakan yapar mısınız" deyince "Yapmam. Ehliyetli olsa da gitsinler ehliyetlerini başka yerde ispatlasınlar" diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu, "münafıklar" suçlamaları başta olmak üzere iktidarın son günlerde gerginleşen tutumunu da "siyaset bir yarıştır ama husumeti kaldırmaz. Biz birbirimizin hasmı değil rakibiyiz" diyerek eleştirdi. SP Lideri Temel Karamollaoğlu'nun basın toplantısından önemli başlıklar şöyle:

--AKP ile neden bir araya gelinmedi. Farklılıklar...

*Türkiye'nin en ciddi problemi kutuplaşma kamplaşma. Bir beka sorunu ile karşı karşıyaysak ilk yapmamız gereken şey içeride bütünleşmektir.

*Yönetim anlayışında prensiplerimiz; adalet, liyakat.

*İstişare; Farklı görüşte kimselerle istişare ederseniz yanlışlar azalır. İstişare olmazsa olmaz. Meclis bunun için teşekkül eder. En önemli istişare mekanizmasını devre dışı bırakıyorlar.

*Güzel ahlak.

*Verimlilik.

*Türkiye vizyonu; Ne üslubumuz ne de prensiplerimiz aynı. Türkiye vizyonumuz bambaşka.

--Ekonomi...

Bütçe 15 yıldır devamlı açık veriyor. Sürekli borcumuz artıyor. Borcumuz 1 trilyona yaklaştıysa sizin IMF'ye borcunuz olmuş olmamış kimin umurunda. Bu arkadaşlarımız borca dayalı bir politika izlediler bugüne kadar. Tamamen, ben dünyada bugünkü iktidar gibi yaklaşık 90 yıllık bir birikimi yok eden bir iktidara rastlamadım. Dünyada da emsali olduğu kanaatinde değilim. 90 yıllık birikim yok edildi. Bütün fabrikalar özelleştirildi ve yıkıldı. Yerine yenisi konulmadı. Efendim tam seçime giderken emekliler 12 milyon... Bunların yarısını ikna edersek 6 milyon oy gelir... Biner lira verelim yetmedi bin lira daha verelim. Her bayramda verelim biner lira. Ya, 15 yıldır iktidardasınız niye bugüne kadar Allah rızası için bunların halini sormadınız. Sizin politikalarınız neticesinde bu hale geldiler.

--"Kürt sorunu"...

Önümüzdeki birkaç hafta içinde  Diyarbakır'da görüşlerimizi paylaşacağız.

-- Selahattin Demirtaş'a ziyaret...

Yapılabilir. Şov mahiyetinde bir işi ele almayı ben pek benimsemedim. Bunu diğer arkadaşlarımızın ziyaretlerini şov olarak yapıyorlar manasında söylemiyorum. Aday olmasına engel yoksa kanunen o zaman fikir ve düşüncelerini topluma anlatabilmek için kendisinin tutukluluk halinin sona erdirilmesi gerekir kanaatindeyim.

--Erdoğan ile görüşme...

Cumhurbaşkanı bizim düşmanımız, hasmımız değil. Görüşme gerekli olduğu zaman yapılabilir ama şu anda ihtiyaç olduğu kanaatinde değilim. Şu olursa mantıklı olur, dünyanın her tarafında bir seçime gidilirken siyasi parti liderleri  ekran önünde  tarafsız bir moderatörün organizasyonunda ülkenin problemlerini çözüm babındaki fikirlerini gündeme getirirler. Halkın karar vermesine faydalı olur. Tamam maşaallah,inşallah... Bu da yankı buldu gibi geliyor.

--Abdullah Gül'ün adaylığı... SP'nin ısrarı...

 Abdullah Gül konusunda, bizim bir ısrarımız, olmazsa olmaz diye bir yaklaşımımız olmadı.

--Laiklik...

Din düşmanlığı olarak algılanmadığı müddetçe bizim geçmişte  itirazımız olmadı bugün de olmaz.

--AB...

Münasebetlerimizin gözden geçirilmeye ihtiyacı var. 1961'den beri süründürülüyoruz.AB kapısında inancımızdan dolayı süründürülmeye razı değiliz.

--NATO...

Kendisine çeki düzen vermesi icap eder.

--Meral Akşener, FETÖ ile ilişkilendirilecek, komplo, karalama   iddiaları...

Eğer böyle bir komplo varda bu şimdi gündeme getiriliyorsa ister istemez insanın aklına  bunu kim böyle tanzim etti kim bunu düzenledi diye sorular gelir. Ben şu anda bu tip hiçbir karalama kampanyasının  toplum üzerinde etki  edeceğini düşünmüyorum. Çünkü artık toplum bu tür meseleleri  kanıksadı. Ben, Meral hanım için de bu söylenenlerin  toplumda tutacağı kanaatinde değilim. Bunlar çirkin olarak adlandırılır. Aradan bilemem kaç ay geçmiş 15 Temmuz'dan sonra, bunun şimdi gündeme getirilmesi  sadece vatandaş nezdinde istihza ile karşılanır.

***

SP lideri Temel Karamollaoğlu'nun seçim sloganı; "Değiştir"... Seçim kampanyasını çerçevesinde ilk meydan mitingini memleketi Sivas'ta yapmayı planlıyor. Karamollaoğlu, basın toplantısının sonuna doğru bir Kızılderili sözüne atıfta bulundu;

"Bir gün gelecek, asfaltın ve betonun yenmeyeceğini anlayacaklar".

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum