Temaşehir Konya’da yükseliyor

Temaşehir Konya’da yükseliyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Anadolu'da başlattığı konut hamlesinin ilklerinden Temaşehir Konya Projesi'nin tanıtım toplantısını yaptı.

Tanıtım toplantısında konuşan TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, hedeflerinin konut projelerini Anadolu'ya taşımak olduğunu söyledi. Dereli, "Daha önce Çanakkale, Kırklareli ve Çorum'da grup projelerini geçekleştirdik. En son İstanbul'da Varlı Tepe projesini tamamlayarak Konya'daki çalışmalarımıza başladık. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte karşınıza TEMAŞEHİR Konya projesini getirdik" dedi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise önceliklerinin İstanbul'daki kaliteli konut anlayışını Konya'ya getirmek olduğunu belirtti. Kurum şöyle konuştu:

"Bu projeyle birlikte Anadolu'da Denizli ile başlayarak Ankara, Nevşehir, Niğde ve Konya'ya geldik. Emlak Konut yüzde 49 TOKİ'ye yüzde 51 de halka açık Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı ve takdir büyüklüğü yaklaşık 19 milyar dolar civarında ve bu büyüklüğüyle birlikte şuan Borsa İstanbul'da işlem gören 15.büyük firma. Konya projesinde 350 ilk etapta bağımsız bölüm satışa sunmuştuk bunun da yüzde 70'e yakını yine ilk etapta bu kampanyayla birlikte satılmış oldu. Bu da bize şunu gösterdi, Emlak Konutun hakikaten kalitesinin, markasının Anadolu'da bir karşılığı olduğunu gördük ve biz bu açıdan oldukça memnun olduk."

"Konya ekonomisine büyük değer katacak"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, Konya'da konut satış istatistiklerine değinerek, potansiyeli olan bir şehre kaliteli konutlar kazandıracaklarını kaydetti. Kurum, "Konya Anadolu'da orta ve orta üstünde kişi başına düşen gelire de baktığınızda burada da görülür. Gerçekten potansiyeli olan bir şehir. İnşallah bizim memleketimiz daha da iyi hallere gelecektir diye düşünüyoruz. Konya'ya gelirken burada kar amacını en son düşündük. Yani asıl amacımız hakikaten gelip burada sosyal alanlarıyla camisiyle okullarıyla yeşil alanıyla bir proje gerçekleştirmekti. Bu projeyi de bedeliyle gittik TOKİ'den satın aldık ve hakikaten bu donatıların içerisinde barındırsın ki farklı bir yaşam alanı sunsun diye ihale dosyamıza bunların hepsini zorunlu hale getirdik. Çıktık ve bugün başarılı bir proje olduğunu açıkçası bu ilgiden görüyoruz.Bu tür projeleri bizim şehrimize bence kazandırmamız gerekiyor ki bu hem istihdam alanında hem de işsizlik alanında Konya'ya ve Konya ekonomisine büyük değer katacaktır. Bu ve bunun gibi projeleri de bizde üstümüze düştükçe yapmaya çalışacağız, gayret edeceğiz" diye konuştu.

"Meram'a ivme kazandıracak proje"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise projenin Meram'a ivme kazandıracağını söyledi. Toru, "Meram Belediyesi olarak 5 ayrı bölgede toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alan üzerinde 10 bin konutu kapsayan "Dönüşüm Meram" adını verdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Lansmanı yapılan projemizde dönüşüm projemizi destekleyici bir çalışma ve çok önemsiyoruz. Yeni belediye hizmet binamız, kaymakamlık binamız, bu bölgedeki sosyal donatılar, ticaret alışveriş merkezleri, sosyal kültürel tesislerle birlikte bu yeni proje bölgeye çok ciddi derecede ivme kazandıracak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.