Tema: Turizmcilerimiz, Çevreci Turizm Anlayışını Öne Çıkarmalı

Tema: Turizmcilerimiz, Çevreci Turizm Anlayışını Öne Çıkarmalı

TEMA Vakfı, konaklama tesislerini üye yaparak çevreci anlayışla turizmcilik yapmaya öncülük ediyor.

TEMA Vakfı, konaklama tesislerini üye yaparak çevreci anlayışla turizmcilik yapmaya öncülük ediyor. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Antalya İl Temsilcisi Şenay Malbora, Manavgat'ın Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde bulunan Silence Beach Resort Hotel çalışanlarıyla bir araya gelerek doğanın korunması ve çevre öncelikli turizmle ilgili bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme toplantısının ardından otel personeli gönüllü TEMA üyesi oldu. Malbora, Silence Beach Resort Hotel'de doğanın korunmasına yönelik yaptığı çalışmaların diğer otel işletmecilerine örnek olması tavsiyesinde bulundu.

Yeşil alanların her geçen gün yavaş yavaş yok olduğunu ve yeşil alanların yerini beton yığınlarının almasının üzüntü verici olduğunu belirten Malbora, doğayı koruma adına bir konaklama tesisiyle önce 'çevrenin korunması' diyerek adım attıkları için sevinçli olduklarını kaydetti. Malbora, "Doğal yaşamımız her geçen gün tehlike altına giriyor. Yeşil alanlarımız yavaş yavaş yok oluyor. Bu değişiklikler iklimsel değişikliklere de sebep oluyor. Geleceğimizi kendi elimizle yok ediyoruz. Herkes, ziyaret ettiğimiz otelin doğaya gösterdiği sevgiyi gösterirse, belki hayatımızı geleceğe taşıyabiliriz. Silence Beach Resort Hotel'in yaptığı bu örnek davranış, dilerim bütün turizm camiasına örnek olur.

MALBORA: "TURİZMCİLERİ DOĞAYI KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Kızılağaç Turizm Bölgesi’nde hizmet veren Silence Beach Resort Hotel, yöneticileri ve personeli, sevdalısı oldukları doğa için TEMA Vakfı’nın gönüllüsü oldu. TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Şenay Malbora ise Silence Beach Resort Hotel’in, doğaya olan sevdasını TEMA Vakfı’na üyeliği ile tescillendiğini ve bütün turizmcilere örnek olmasını söyledi.

TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Şenay Malbora, yeşil alanların her geçen gün yavaş yavaş yok olduğunu ve bu yeşil alanların yerini beton yığınlarının aldığını söyledi.

Malbora, Silence Beach Resort Hotel’in doğa adına büyük bir adım attığını belirterek, “Bugün doğa adına turizmci arkadaşlarımız büyük bir adım atmışlardır. Doğal yaşamımız her geçen gün tehlike altına giriyor. Yeşil alanlarımız yavaş yavaş yok oluyor. Ve bu değişiklikler iklimsel değişikliklere de sebep oluyor. Geleceğimizi kendi elimizle yok ediyoruz. Ama her bir birey bugün Silence Beach Resort Hotel’in doğaya gösterdiği sevgiyi gösterirse, belki hayatımızı geleceğe taşıyabiliriz. Silence Beach Resort Hotel’in yaptığı bu örnek davranış, dilerim bütün turizm camiasına örnek olur. Başta; böyle bir organizasyonu gerçekleştirerek hayata geçiren Kalite Yönetimi Müdürü Eren Tanyeri ve bütün otel yönetimini kutlayarak, çok teşekkür ediyorum. Lütfen hayatımızı geleceğe taşımak için yeşili sevelim ve doğamızı koruyalım." diye konuştu.

SİLENCE BEACH OTEL: "ÇEVRE ODAKLI TURİZM YAPIYORUZ"

Otel Müdürü Hakan Doğrusöz de yaptığı açıklamada, otellerinin doğaya olan sevgisinin gerçek olduğunu ve her sezon bahçelerine sayısız fidan diktiklerini belirtti. Konaklama tesislerinde 'önce çevre' diyerek çevrenin korunmasına özen gösterdiklerini anlatan Doğrusöz, şöyle devam etti: "Görüldüğü gibi otelimizin her yeri yeşilliklerle kaplıdır. Her sezon başında kendimizin belirlediği hedef doğrultusunda, otelimizde bulanan yeşil alan sayısını artırıyoruz. Kendimizi yeşil hayata ve doğaya odakladık. Çünkü herkesin bildiği gibi insan geleceği artık doğadadır. Otelimiz 110 dönümlük bir arazi üzerine yapılmıştır. Fakat otelimizin her yeri ağaçlar ve yeşilliklerle kaplıdır. Her yıl fidan dikiyoruz. Bu yıl 300 adet fıstık çamı fidesi diktik. Otelimizde binlerce dikili ağaç bulunmaktadır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.