Tem Ve İstihbarat Polislerinin Listesi Kck'ya Verilmiş

Tem Ve İstihbarat Polislerinin Listesi Kck'ya Verilmiş

KCK militanlarının Diyarbakır'da TEM ve istihbarat şube eski personeline yönelik suikast için keşif yaptığı ortaya çıktı. Bugün gazetesinde yer alan haberde şu bilgilere yer veriliyor: "İstihbarat raporlarına yansıyan terör örgütü PKK'nın...

KCK militanlarının Diyarbakır'da TEM ve istihbarat şube eski personeline yönelik suikast için keşif yaptığı ortaya çıktı.

Bugün gazetesinde yer alan haberde şu bilgilere yer veriliyor: "İstihbarat raporlarına yansıyan terör örgütü PKK'nın şehir ve üst yapılanması KCK'nın polise yönelik suikast planları, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra görev yeri değiştirilen ya da açığa alınan polislerin isim listesinin PKK’ya verildiği iddiasının doğru olduğunu ortaya koyuyor.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre 17 Aralık’tan sonra görevden alınan Diyarbakır TEM ve İstihbarat Şube birimlerinde çalışan polislere yönelik PKK elemanlarınca keşif yapıldığı tespit edildi.

Tüm emniyet birimlerine ulaştırılan istihbarat bilgilerine göre; suikast için keşif yapan KCK’lının ismi bile belli. C.D. isimli KCK’lının polislerin evlerine yönelik keşif çalışmasında bulunduğu, özellikle terör olaylarını hiç eksik olmadığı Bağlar bölgesinde görevli olan polislerin olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olması yönünde talimat verildiği ortaya çıktı.

Suikast listesinde iki önemli şube müdürünün de olduğu öğrenildi. Terör örgütünün İstihbarat raporlarına giren hain planlarına rağmen eski TEM ve İstihbarat polislerinin Çevik Kuvvet ve karakollarda üniformalı olarak görevlendirilmesi dikkat çekti.

BİRİNCİ HEDEF; TEM VE İSTİHBARAT POLİSLERİ

Daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilere göre terör örgütü PKK'nın elinde 750 polisten oluşan bir infaz listesi olduğu iddia edilmişti. Suikast listesinde özellikle eski terörle mücadele ve istihbarat şube müdür ve amirlerinin bulunduğu savunulmuştu.

Diyarbakır’da daha önce İstihbarat Şube’de çalışan 2 polisin sokak ortasında şehit edilmesinin ardından Bingöl’de şehir merkezinde İl Emniyet Müdürü ve yardımcısına yönelik saldırıda Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralanmış, yardımcı ve bir komiser şehit olmuştu."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.