Televizyondan bal almayın

Televizyondan bal almayın

Balsafira Bal Evi sahibi Muammer Akseki, televizyonlardan satılan balların denetimsiz olduğunu belirterek, “8 kavanoz bal 100 TL olmaz. Vatandaşlarımızın içinde ne olduğu belli olmayan denetimsiz balları tüketmemelerini öneriyoruz” dedi

Bal alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususun güvenilir yerlerden alınması gerektiğini belirten Balsafira Bal Evi sahibi Muammer Akseki, televizyon üzerinden çeşitli satış politikaları üzerinden bu tür satışların denetimsiz ve sağlıksız olduğunu söyledi. Akseki, “Balın 8-10 kavanozunu 100 TL’ye satmak olmayacak bir şey. Bal çeşmeden akan bir ürün değil, bal yapımın bir emeği, zahmeti var neticede bal üretimi yorucu bir iş bunun da bir maliyeti olması gerekiyor. Normalde 850 gram bir balın tüketim fiyatı 20 TL ile 30 TL olmasın gerekiyor. Fakat televizyonlarda satılan bu balların maliyetlerine baktığımızda gördüğümüz rakamlar çok komik duruyor” diye konuştu.

REKLAMLARLA KANDIRIYORLAR

Dolandırıcıların televizyon reklamları üzerinden yapılan bal satışlarında vatandaşları reklamlarla kandırıp heveslendirdiğini söylen Akseki, “Bu tür reklamlarda bal fiyatlarının düşük olmasıyla birlikte yaptıkları kampanyalarla balın yanında çeşitli hediyelerde gönderileceği söyleniyor. Fakat gelen ürünler televizyondakiyle alakasız oluyor. Gönderilen ürünler hakkında satıcı firmaya yapılan şikayette ise tüketiciler hiçbir muhatap bulamıyor. Bu tür dolandırıcılara vatandaşımızın inanmaması gerekiyor” diye konuştu.

GÜVENİLİR YERLERDEN ALINMALI

Kaliteli balın sadece güvenilir yerlerden alınabileceğini dile getiren Muammer Akseki, televizyonlarda satılan balların kontrolsüz olduğunu kaydetti. Akseki, “Vatandaşlarımız bu ürünleri alarak hem sağlıklarını hem de paralarını riske atmış oluyor. Glikoz ve mısır şurubu karıştırılıp bal üretimi yapılabilir, bunlar daha çok merdiven altı üretimler oluyor. Ya da yeterince laboratuvar testlerinden geçmemiş oluyor. Bu şekilde üretilerek kullanılarak üretilen ballar riskli. Fiyatının düşük olmasına aldanmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KONYA BAL TÜKETMİYOR

Konya’da bal tüketimi hakkında konuşan Muammer Akseki, yaptıkları analizlerde kişi başına düşen bir yıllık bal tüketiminin bir kilogram kadar olduğunu söyledi. Akseki sözlerine şöyle devam etti: “Biz yedi yıldır Konya’da bu sektörün öncülüğünü yapıyoruz. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirdiğimiz balları vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Ballarımızın tümü laboratuvar testlerinden geçerek satışa sunuluyor. Fakat halkımız bal tüketmiyor, yaptığımız analizlere göre Konya’da bazı evlere hiç bal girmiyor bazıları ise denk geldiğinde ucuz olduğunu düşündüğü için alıyor.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum