Adem Turan

Adem Turan

Televizyon haberlerini izlemek sabır istiyor

Televizyon haberlerini izlemek sabır istiyor

İnsanlar güncel olayları takip edebilmek için genellikle gazete okurlar, televizyon izlerler ya da sosyal medyayı takip ederler. Şu gerçek ki, akşamları zamanımızın çoğunluğunu televizyon izlemekle geçiririz. Bunların başında da ana haber programları gelir. Dünyada ve Türkiye’de neler yaşanmış merak eder, bilgi sahibi olmak isteriz.

Ancak, ne yazıktır ki bütün haberlerin yüzde 90’nı  kaza, cinayet, şiddet-kavga, bir de siyasilerin birbirlerine söyledikleri nahoş sözler yer alır. Sanki yeryüzünde hep olumsuzluklar yaşanır, yüzünüzü tebessüm ettirecek, ya da sizi mutlu edecek bir haber bulamazsınız. Dolayısı ile akşam eve dönüp dinlenmeye başlarken psikolojiniz biraz daha bozulur. Mamafih diğer programlar da çok iç açıcı sayılmaz. Eğitici, öğretici program bulmak çok zor. Şayet bilgi öğrenmek isterseniz, ya  yarışma programlarını  izleyeceksiniz ya da açık oturumları takip edeceksiniz.

Onun için çocuklarınızı televizyondan uzak tutmanızda fayda var diyoruz. Zira, insan için en değerli varlık zamandır. Bildiğiniz gibi yaşlı dünyamız sona doğru koşuyor. Yıllar ay gibi, aylar hafta gibi günler ise saat gibi hızlı geçiyor. Oysa bu kısa ömrümüzde yapmamız gereken çok daha faydalı iş ve görevlerimiz var. Bu düstur doğrultusunda hayatımızı şekillendirmek zorundayız.

Zamanımız bilgi ve teknoloji çağı. Günlük işlerimizi kolaylaştıracak bir çok teknolojik imkanlar bulunmakta. Keza bilgi sahibi olmak için bilgisayarın tuşlarına dokunmak yeterli olmakta. Yanlış bilgiler bulunsa da güvenilir sitelerde arzu ve merak ettiğiniz hususlara erişmek mümkün.

Diğer bir hususta emeksiz para kazanma sevdası. Yapılan bir araştırmaya göre,  ne hazindir ki internet ortamında beş milyon insan sanal kumar oynuyormuş. Bunun yanında yılbaşı milli piyango biletlerinden medet umanların sayısı da hiç de az değil. Özellikle İstanbul’da bilet almak için kuyruğa girip bir gününü heba eden vatandaşlarımız bulunmakta. Neticede hem parasını kaybediyor, hem de Allah’ın yasakladığı işlerle meşgul oluyor.  Oysa buralardan para kazananların sonuçları hep hazin ve kötü son olmuştur. Yaşananlardan ibret almak gerekiyor. Eğer bir şeyi Yaradan yasakladı ise mutlaka bizim için hayırlısı böyledir diye düşünmek lazım.

Rabbimiz mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim’de ( Maide 90.ayet)  bu gerçeği bize şöyle ifade eder;

 “Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz”

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

       

         

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR