Telefonla ifadeye çağrılan Yurt Atayün'e arkadan kelepçe!

Telefonla ifadeye çağrılan Yurt Atayün'e arkadan kelepçe!

Balyoz ve KCK soruşturmalarını yürüten İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, İstanbul TEM Şube'den telefonla aranarak ifadeye çağrıldı

Sabah saatlerinde kendi imkanlarıyla ifadeye Emniyet Müdürlüğü'ne giden Yurt Atayün, yaklaşık iki saat sonra hastane kontrolüne kelepçeli götürüldü. Üstelik, diğer gözaltına alınan polislerin aksine elleri arkadan ters kelepçeliydi. "Polislere zorluk çıkarttı" iddialarına yönelik Yurt Atayün'ün avukatı Niyazi Atasoy “Telefonla çağırdılar. Kendimiz gittik ifadeye, herhangi bir zor çıkarma olmadı. Yurt Bey'e emniyetten hastaneye götürülürken ters kelepçe takıldı. Bir terbiyesizlik yapıldı. Kelepçeli fotoğraf vermek için bilinç olarak yaptılar bunu. Oradaki polislere neden kelepçe takıyorsunuz? diye sorduğumuzda “Emir böyle” dediler” ifadelerini kullandı. Atayün'ün avukatı suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

SİYASİ SAİKLERDEN GÖZALTINA ALINDIM

Sabah saat 07.45 civarından ise İstanbul eski Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün sağlık kontrolüne getirildi. Arkadan elleri kelepçeli halde polis arabasından çıkan ve oldukça sinirli olduğu görülen Atayün, “Kendim teslim oldum. Arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi.” dedi. Atayün, gözaltının sebebi soran basın mensuplarına ise “Tamamen siyasi saiklerden" cevabını verdi. Sağlık kontrolü sonrası polis arabasına binen Atayün, ismini soran basın mensuplarına, “Onlara sorun onlar bilir” cevabını verdi. Bunun yanında şu ana kadar sağlık kontrolüne getirilen polis sayısı 40'a yaklaştı.

Yurt Atayün'ün abisi kardeşinin avukatı ile birlikte emniyete ifade vermeye gittiğini Twitter'dan duyurmuş ve bir de fotoğraf paylaşmıştı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.