Telefonda Kendini Savcı Olarak Tanıtan Şahıs, Yaşlı Adamı Dolandırdı

Telefonda Kendini Savcı Olarak Tanıtan Şahıs, Yaşlı Adamı Dolandırdı

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da, kendilerini ‘savcı’ ve komiser’ olarak tanıtan kimliği henüz belirlenemeyen iki telefon dolandırıcısının ‘Hesabınızı terör örgütü...

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da, kendilerini ‘savcı’ ve komiser’ olarak tanıtan kimliği henüz belirlenemeyen iki telefon dolandırıcısının ‘Hesabınızı terör örgütü ele geçirmiş, failini yakalayacağız’ dediği 80 yaşındaki Mustafa Odabaşı, 3 bin 800 lirayı verilen hesaba yatırdı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam PTT müdürünün odasında gözyaşlarına boğuldu.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde ikamet eden 80 yaşındaki Mustafa Odabaşı'nı öğle saatlerinde arayarak kendisini ‘savcı’ olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi, ‘Hesabınızı terör örgütü ele geçirmiş, failini yakalamak için çalışıyoruz, elinde ne varsa göndermelisin’ dedi. Paniğe kapılan yaşlı adam yıllarca biriktirdiği 3 bin 800 lirayı Çirişhane PTT Şubesi’ndeki ATM’den verilen hesaba yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı adam, Gençosman PTT Müdürlüğü’ne gelerek parasını geri almak istedi. Mustafa Odabaşı, PTT şube müdürünün odasına geçerek yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin ifade vermesi için emniyete götürdükleri Odabaşı, yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

'İKİ TANE ÖZÜRLÜ ÇOCUĞUM VAR, YEMEDİM İÇMEDİM BİRİKTİRMİŞTİM'

Kendilerini savcı ve komiser olarak tanıtan iki kişi tarafından dolandırıldığını belirten Mustafa Odabaşı, "Telefonla aradılar, ‘şuraya para yatırman gerekiyor, elinde ne varsa yatırmalısın’ dediler. Terör örgütü hesabı ele geçirmiş falan dediler. Dolandırıcılara yatırdığım 3 bin 800 lirayı çocukluğumdan beri biriktirmiştim." dedi.

Gazetecilerin ‘Vatandaşlara bir uyarın olacak mı?’ sorusunu da cevaplandıran yaşlı adam, şunları kaydetti: "Herkese Allah kolaylık versin, herkese akıl fikir versin. ‘Elinde ne varsa yatır’ dediler. Yemedim, içmedim boğazımdan biriktirmiştim, çocukluğumdan bu yana. İki tane özürlü çocuğum var." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.