Telefon görüşmeleriniz ara ara kesiliyorsa dikkat

Telefon görüşmeleriniz ara ara kesiliyorsa dikkat

Android telefonunuzda son zamanlarda yaşadığınız telefon kesintilerinin nedeni, telefon arızası değil, üçüncü kişilerin araya girmesinden dolayı olabilir. Nasıl mı?

Son zamanlarda yaşadığınız telefon kesilmeleri, kötü niyetli bir şeyin habercisi olabilir. Android cihazların çoğunda bulunan bir bug, istenmeyen kişilerin telefon görüşmelerini kesebilmesine, arama yapabilmesine veya yazılı mesaj göndermesine olanak sağlayabiliyor.

Bu kusur yalnızca Android'in eski Jelly Bean (4.1-43) sürümleri ve KitKat (4.4)'da var. Android 4.1.1'den 4.4.2'ye kadar olan cihazlar, muhtemelen 4.4.3'de bu sorundan etkilenebiliyor. 19 Haziran'da çıkan Android 4.4.4'de bu bug yamalanmış, ama ne yazık ki Android 4.4.4 henüz çok az cihaz için var.

Merkezi Berlin'de olan firma CureSec tarafından keşfedilen bug, savunmasız Android ceplere kötü niyetli bir uygulamanın yüklenmesiyle, kötüye kullanılabiliyor. Bug sebebiyle, uygulamayı yüklerken telefon görüşmelerine müdahale için izin istemese de, müdahale edebiliyor.

Telefonunu henüz Android 4.4.4 sürümüne güncelleyemeyenler için, CureSec bir uygulama geliştirmiş. Firmanın sitesinde bulunan uygulamayı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Bu uygulama, telefonunuzun bug'a karşı savunmasız olup olmadığını kontrol ediyor.

Bunun yanında şimdilik cep telefonunuzu korumanın en iyi yolu, güvenmediğiniz kaynaklardan uygulama yüklememek, ve ayarlarda "bilinmeyen kaynaklar" kutucuğunu seçili bırakmamak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.