Telefon Dolandırıcısı Nefes Kesen 4 Saatlik Operasyonla Suçüstü Yakalandı

Telefon Dolandırıcısı Nefes Kesen 4 Saatlik Operasyonla Suçüstü Yakalandı

Ankara'da savcılık ile ortak çalıştığını ve Terör Şube Müdürlüğü'nde emniyet müdürü olduğunu söyleyerek bir vatandaşı kandıran dolandırıcı, yaklaşık 30 bin lira değerindeki altınları ve parayı bırakılan yerden almak isterken...

Ankara'da savcılık ile ortak çalıştığını ve Terör Şube Müdürlüğü'nde emniyet müdürü olduğunu söyleyerek bir vatandaşı kandıran dolandırıcı, yaklaşık 30 bin lira değerindeki altınları ve parayı bırakılan yerden almak isterken Sincan Arayiş Büro Ekipleri'nin 4 saat süren operasyonu ile suçüstü yakalandı.

Telefon dolandırıcısı olan S.D, mağdur M.C (22) isimli kişiyi arayarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde emniyet müdürü olduğunu söyledi.

Sincan Fatih Mahallesi’nde yaşanan olayda dolandırıcı kişi, "Bütün Bilgileriniz terör örgütünün elinde, sizi kurtarmak ve soruşturmayı tamamlamak için bize yardım etmeniz gerekiyor, operasyon tamamlandıktan sonra devlet paranızı size geri verecek” diyerek mağdur M.C’ye istediklerini yapmasını, telefonu kapatmamasını ve kesinlikle hiç kimse ile irtibat kurmamasını tembihledi. Bunun üzerine mağdur M.C kendisini arayan zanlı S.D’ye fark ettirmeden polise başvurdu. Başvuru sonrası Sincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Sivil Ekipleri, operasyon düzenleyebilmek için mağdur M.C’ye, dolandırı S.D’nin istediklerini yapmasını ifade etti.

SİVİL EKİPLER AN BE AN TAKİBE ALDI

Telefon dolandırıcısı, telefonla aradığı mağdura evinde altın olup olmadığın sordu. M.C’nin 'evet var' demesi üzerine, altınları bir poşete koymasını ve dışarı çıkmasını istedi. Ardından banka hesabında parasının olup olmadığını soran dolandırıcı yine 'evet' cevabını alınca bu kez bankadaki parayı da çekerek poşete koymasını istedi. Mağdur vatandaş, bunun üzerine Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ne gidip bankadaki parasını çekerek poşete koydu. Sincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Sivil Ekipleri de bu esnada elinde altınlar ve para ile yürüyen M.C’yi uzaktan saniye saniye takip etti.

ALTINLARIN VE PARANIN OLDUĞU POŞETİ 9 AYRI NOKTAYA KOYUP GERİ ALDI

Dolandırıcı S.D, mağdur M.C’ye arkasına bakmamasını ve içinde yaklaşık 15 bin liralık altın ve 12 bin lira paranın bulunduğu poşeti Ankara'da dokuz ayrı noktaya bırakıp biraz uzaklaştıktan sonra geri gelip almasını istedi. Dolandırıcı S.D, M.C’ye poşeti ilk önce Fatih Mahallesi Çalkın Sokak’ta bulunan bir ekmek büfesinin yanına bırakarak uzaklaşmasını söyledi. Daha sonra telefon dolandırıcı, sivil polis ekiplerinin takibindeki M.C’ye elindeki altınların ve paranın olduğu poşeti sırasıyla, Sincan Ulubatlı Hasan Mahallesi Şelaleli Park’ta 4 ayrı noktaya, Sincan Organize Sanayi’nde 1 nokta, Ulus Gençlik Parkı Opera Binası’nın yanında bulunan parkta bir noktaya, Ulus Bentderesi’nde bir parkta bir noktaya, Ayaş yolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkında bir noktaya bırakmasını 20-25 metre uzaklaştıktan sonra poşeti tekrar alarak uzaklaşmasını istedi.

ALTINLARI VE PARALARI ALMAYA GELİNCE YAKALANDI

Son olarakta dolandırıcı S.D, mağdur M.C’ye Etimesgut Tren İstasyonuna gitmesini ve altın ve paraların olduğu poşeti istasyon önünde bulunan çöp kutusunun yanına bırakarak arkasına bakmadan hızla uzaklaşmasını söyledi. Bunun üzerine M.C altınların ve paranın olduğu poşeti çöp kutusunun yanına bırakarak uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıcı S.D çöp kutusunun yanında bulunan poşeti alarak kaçmaya başladı. Ancak Sincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Sivil Ekipleri dolandırıcı S.D’yi kovalamacanın da yaşandığı 4 saatli bin operasyonla yakalıp, gözaltına aldı. Dolandırıcı kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sincan Yenikent Cezaevi'ne gönderildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.