Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Telafi edecekti Telef oldu

Telafi edecekti Telef oldu

PTT 1. Lig'de 1. hafta maçlarının tamamlanmasının ardından gözlerin çevrildiği ve umutların beslendiği 2. hafta karşılaşmaları haftasonu gerçekleşen mücadelelerle tamamlandı ve lig aşağı yukarı şekillenmeye başladı.
Geçen sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından olan ancak maddi imkansızlık ve yaşadığı şanssızlıktan dolayı bu avantajı son haftalarda kaybeden temsilcimiz Konyaspor, yeni sezona iddalı hazırlandı. Bu iddiasını öyle ortaya koydu ki geçen sezonun kadrosunu dağıtıp yeni  (isimli oyunculardan oluşan) bir kadro kurdu !
Hatta öyle bir kadro oldu ki geçtiğimiz sezonlarda Konyaspor forması giyen Neca, Erkan Sekman ve Erdal Kılıçarslan'ı tekrar yeşil beyazlı formanın altında gördük. Transferler veya yeni oyuncular konusu elbette ilerki haftalarda değerlendirilecektir ancak, şu ilk iki hafta için bir analiz yapılması gerekirse “Gelenler gidenleri arattı” ifadesini kullanmak yerinde olacaktır.
Ben sezon hazırlıkları sürecinde ve yapılan transferler ile ilgili olarak düşüncemi özetle “İntihar” olarak yorumluyorum. Çünkü geçen sezon imkansızlıklara rağmen sizi 'azimle, inançla ve ısrarla' zirveye taşıyan GENÇ oyuncuları gönderip yerine yeni oyuncular getirip takımın iskeleti ve uyumunu bozmak ancak bu cümle ile anlatılabilir.
Bu hatırlatmalardan sonra bir hatırlatma da geçen sezon Konyaspor'un lige nasıl başladığıyla alakalı olacak. Gençlerden oluşan ve sıkıntılarla boğuşarak geçen sezona start veren Konyaspor, Bank Asya 1. Lig 2011-2012 Sezonunun ilk haftasında sahasında Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalmış.  2. hafta da Kayseri Erciyesspor'la deplasmanda 0-0 berabere kalan yeşil beyazlılar, 3. hafta ise sahasında Tavşanlı Linyit'e 1-0 mağlup oldu. 4. hafta Buca deplasmanında 0-0 berabere kalan 5. hafta yine deplasmanda oynayan yeşil beyazlılar, Sakaryaspor'u 2-0 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini almış ve puanını 5'e çıkartmıştı. 6. haftada sahasında Kartalspor ile 0-0 berabere kalan Konyaspor, 7. haftada Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenerek serisine başlamıştı.
Aldığı sonuçlar kadar verdiği azimli ve istekli mücadelesiyle de takdir toplayan geçen sezonun Konyaspor'unu bu sezon ilk 2 haftada görmek hayal oldu. İleriye dönük umutların yeşermesini sağlayacak görüntüden uzak Konyaspor'un bundan sonraki haftalarda neler yapacağı korku içerikli merak konusu.
Sözde ilk haftayı telafi etmek için gittiği Trabzon'da Avni Aker'in çimlerinde telef olan yeşil beyazlılar, kalesi, savunması ve orta sahasıyla adeta duman olmuş durumda. Özellikle kaleci Kaya konusunda Recep Çınar abi'nin dünkü 'Al sana bir Kaya!' başlıklı yazısından sonra bir şey demeye gerek yok.
Ligin ilk haftalarından böyle bir tablo çizmek belki yönetimi ve teknik kadroyu rahatsız edecektir ancak 'Görünen köyün kılavuz istemeyeceği' gerçeğini değiştiremeyeceğimizi de hatırlatmak isterim.  Dolayısıyla önümüzdeki haftasonu iç sahada oynanacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının da sıkıntı olacağını tahmin etmekle birlikte bu karşılaşma öncesi teknik direktör Hüsnü Özkara'nın ciddi tedbirler almasını umuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR