Telaferli Türkmenlerden Erdoğan'a Işid Tepkisi

Telaferli Türkmenlerden Erdoğan'a Işid Tepkisi

Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) saldırısından kaçarak Kerkük’e sığınan Telaferli Türkmenler zor günler geçiriyor. Gıda ve barınma sıkıntısı yaşayan Türkmenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD’i güçlendirdiğini ve şimdi...

Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) saldırısından kaçarak Kerkük’e sığınan Telaferli Türkmenler zor günler geçiriyor. Gıda ve barınma sıkıntısı yaşayan Türkmenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD’i güçlendirdiğini ve şimdi ise terör örgütünün kendilerini katlettiğini söylüyor.

Türkmen sığınmacılar, IŞİD’in katliamından kaçtıklarını, saldırıda çok sayıda yakınlarını kaybettiklerini söyledi. Telaferli Türkmenler, IŞİD militanları arasında çok sayıda kişinin Türkçe konuştuklarına şahit olduklarını aktardı. Türkmenler, IŞİD kamplarında aralarında Türk Kızılayı çadırlarının da bulunduğu çok sayıda Türkiye'den gelen malzeme tespit ettiklerini ifade ediyor. Daha önce Irak ordusunun Telafer’de ele geçirdiği IŞİD kampında Türk Kızılayı’na ait çadırların görüldüğünü hatırlatan Türkmenler, terör örgütün şimdi kendilerine gelecek de Türk halkına musallat olacağını illeri sürdü.

Telafer’den Kerkük’e her gün çok sayıda Türkmen canını kurtarmak için sığınıyor. Kerkük şehir girişinde perişan durumdaki Türkmenlerin hali karşında duygulanan bir polisin gözyaşını tutamaması ise dikkat çekti. Yakınlarını kaybeden kadınların feryatları ise yürekleri dağladı. Çaresiz olduklarını söyleyen Telaferli bir kadın, ” Derdimizi kime anlatacağız. 3 tane kızımı evde öldürdüler. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz.” şeklinde feryat etti.

Bir başka Telaferli sığınmacı ise IŞİD’i Başbakan Erdoğan’ın kendilerine musallat ettiğini illeri sürerek, ” Erdoğan, bunları sen destekledin ve başımıza musallat ettin. Bu Ramazan’da kâfirler insanlarımızı kesiyorlar. Erdoğan’ın desteklediği bu teröristlerden bir gün hesap soracağız. Unutmayın bu terör örgütü bir gün de Türk milletine musallat olacak." ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman IŞİD’in imdadına yetiştirdiğini illeri süren Kevser Beşirli isimli Telaferli ise,” İnsafı olan Müslüman Türk halkı gelsin burada halimizi görsün. Erdoğan, Saddam’ın başına gelenlerden keşke ibret alsaydın. Zalimlerin ipi kısadır. Her fani insan gibi hesap vereceksin. Öz halkın bunların hesabını senden bir gün soracak. Senin IŞİD’i desteklediğine dair elimizde belgeler var. IŞİD’in elindeki Türk silahlarını ve Türk çadırlarını kendi gözlerimizle gördük. IŞİD militanları bizimle Türkçe konuşuyorlardı.” dedi.

Kazım Musa isimli sığınmacı ise kendilerinin de Türk olduğunu, hiçbir Türk hükümetinin kendilerine bu şeklide davranmadığını söyledi. “ Allah zalimlerden intikamımızı alsın. Neden Türk hükümeti bize böyle davranıyor” diyerek konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.