"Tekvandocular demokrasi nöbetine devam ediyor"

"Tekvandocular demokrasi nöbetine devam ediyor"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin "Sporcularımızı o kara günde meydanlara davet ettik. Türkiye'deki tüm tekvandocular her yerde demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor ve edecek." dedi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Sporcularımızı o kara günde meydanlara davet ettik. Türkiye'deki tüm tekvandocular her yerde demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor ve edecek." dedi.
 
Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası için geldiği Konya'da AA muhabirine açıklamada bulunan Şahin, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimiyle Türkiye'yi kaosa sürüklemek istediğini ifade etti. 
 
Şahin, Türk milletinin bu darbe girişimine "sivil bir darbe" ile engel olduğunu belirterek, masum insanların canına kıyan teröristleri lanetledi.
 
Darbe esnasında bedenlerini kurşunlara, tanklara ve bombalara siper edip, milletin iradesi için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Şahin, şöyle devam etti:
 
"Bu uğurda hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkıp, gazi olan kardeşlerimize de şifa diliyorum. Allah bu milleti korudu ve milletin seçilmiş liderine karşı yapılan hain tuzakları, hainlerin kendisine çevirdi. Allah, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ve bize her zaman maddi, manevi destek veren Recep Tayyip Erdoğan'ı bu millete bağışladı. Sporcularımızı o kara günde meydanlara davet ettik. Türkiye'deki tüm tekvandocular her yerde demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor ve edecek. Cumhurbaşkanımız 'demokrasi nöbetinde 100 yıl kalın' dese bu millet kalır. Biz de demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Türk gençliği ve tekvandosu olarak milli iradeye, demokrasiye sahip çıkacağız. Bu konuda ömrümüz yettiği sürece nöbet tutmaya devam edeceğiz."
 
 
 
- "Her zaman en tepeyi düşünüyoruz" 
 
 
 
Şahin, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos'ta yapılacak Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına 1 yıl önce başladıklarını dile getirdi.
 
Şu anda da kampın devam ettiğini aktaran Şahin, "2 Ağustos itibariyle kafilemiz Rio'ya ulaşacak. Ağustos'un 18-19'unda maçlarımız var. Bundan önceki olimpiyatta olduğu gibi burada da çocuklarımızdan başarı bekliyoruz. Millet de onların yanında. İyi bir sonuç çıkar diye umut ediyorum. Her zaman en tepeyi düşünüyoruz ama sporda hiçbir zaman kesin bir şey olmaz. Allah çocuklarımıza güç versin." ifadelerini kullandı.
 
 
 
- "Çok yetenekli sporcular çıkacak"
 
 
 
Şahin, Suriyeli sporcuları da federasyon olarak kucakladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Kamplarda çalışmalarımız devam ediyor. Onlara da maça girme noktasında imkanlar sağladık. Avrupa ve dünya tekvando federasyonları nezdinde girişimlerde bulunduk. Hiçbir sıkıntıları yok. Suriyeli sporcuların da normal şekilde spor yapmalarını sağlıyoruz. Şu anda yaşları küçük Suriyeliler'den 3-5 sene sonra çok yetenekli sporcular çıkacak."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.