Teksas'ta Ebola Paniği Devam Ediyor; 43 Kişinin Testi Negatif Çıktı

Teksas'ta Ebola Paniği Devam Ediyor; 43 Kişinin Testi Negatif Çıktı

ABD'de Ebola nedeniyle hayatını kaybeden Thomas Eric Duncan ile doğrudan veya dolaylı olarak temasta bulunmuş 43 kişinin sağlık kontrolünden geçtiği ve temiz çıktığı açıklandı. Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings konuyla ilgili yaptığı...

ABD'de Ebola nedeniyle hayatını kaybeden Thomas Eric Duncan ile doğrudan veya dolaylı olarak temasta bulunmuş 43 kişinin sağlık kontrolünden geçtiği ve temiz çıktığı açıklandı. Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında 43 kişinin gerekli olan doktor kontrolünden geçtikten sonra “izleme listesi”nden çıkarıldığını duyurdu.

Dallas şehrinden yetkililerin verdiği bilgiye göre, virüs şüphesiyle yapılan incelemeler sonucunda; son üç haftada 36’dan fazla kişinin sağlıklı olduğu tespit edilip; eğitim ve iş hayatlarına dönmeleri sağlandı. Diğer 133 kişi ise inceleme yapılmak üzere gözlem altında tutuluyor.

8 Ekimde Tekas'ta bir hastanede Ebola virüsünden hayatını kaybeden Liberyalı Duncan ile temasta bulunmuş 43 kişinin, virüsün 21 kuluçka dönemi bittikten sonra hiçbir belirti göstermediği gerekçesiyle günlük hayatlarına geri dönmelerine izin verildi.

Dallas Milli Eğitim Müdürü Mike Miles'tan alınan bilgiye göre; bu grubun 8’ini okul öğrencileri oluşturuyor. Bu öğrencilerden 5’i daha önce Dallas'taki okullarda bulunmuş ve diğer üçünün ise Teksas'ın Richardson şehrinden transfer olmuş öğrenciler olduğu açıklandı.

Yetkililer, Duncan ve hastanedeki Nina Pham ve Amber Joy Vinson isimli hemşirelerle temasta bulunmuş herkesin 7 Kasım’a kadar gözlem altında tutulacağını bildirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.