Teksas Gazinosu yıkılıyor

Teksas Gazinosu yıkılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini belirterek, Teksas Gazinosu olarak bilinen binanın kamulaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde yıkılacağını söyledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini belirterek, problemli alanlardan birinin Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki bina olduğunu kaydetti.

Tavusbaba’daki opera binasının bulunduğu alanda bir yoğunluk, otopark problemi ve kargaşa olduğunu, orada büyük bir kamulaştırma yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, o bölgenin yeniden yapılanmasını sağladıklarını dile getirdi.

Bir başka problemli alanın da Teksas Gazinosu olarak bilinen yer olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Alaaddin Durağı yanında, Gazi İlkokulunun önünde şehir hafızasında Teksas Gazinosu olarak bilinen binayı da kamulaştırdık. Böylece bu binayı da opera binası ile birlikte yakın zamanda yıkarak bu ismi tarihe karıştırmış oluyoruz. Konya hafızası tazelenmiş, yol ve meydan bir miktar genişlemiş oluyor. Konya tarihi açısından önemli bir kamulaştırma. Alaaddin Tepesi, Tarihi Şehir Meydanı ve Mevlana Kültür Vadisi içinde kalan bu alanın yeniden yapılanmasının da Konya tarihine bir katkı olduğunu düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum