Teknolojiye yön veren Tayvanlı markalar İstanbul’da buluştu

Teknolojiye yön veren Tayvanlı markalar İstanbul’da buluştu

Türkiye’yi 2013-2015 dönemi için stratejik ülke olarak seçen Tayvan, dünyaca ünlü ödüllü 43 markası ile İstanbul’da 5 gün boyunca show yapacak.

Türkiye’ye  yılda yaklaşık 1,6 milyar dolar ihracat yapan Tayvan, 3 yıl içinde  Türkiye’ye yaptığı ticareti iki katına çıkarmayı hedefliyor.

İstinye Park’ta 19-23 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Taiwan Excellence Günleri” ünlü manken ve sunucu Özge Ulusoy ile sempatikliği ile herkesin sevgilisi haline gelen eski futbolcu Pascal Nouma’nın katıldığı teknoloji defilesinin yer aldığı görkemli bir törenle açıldı.  Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Tayvan Dış Ticaret Ofisi (BOFT) girişimi olarak, Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) tarafından gerçekleştirilen etkinliğin açılışına, Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, Tayvan Ticaret Merkezi Türkiye Direktörü Patty Yen, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Ekonomi Bölümü Direktörü  Philip J.P. Fan,  Tayvan Türkiye Ticaret Odası Başkan Yardımcısı  Gema Wang, Acer Ülke Müdürü Sinan Kender, Asus Ülke Müdürü Kevin Li, D-Link Ülke Müdürü Harun Sönmez, HTC Ülke Müdürü Canan Taşar ve Zyxel Ülke Müdürü Vefa Tarhan yaptı. Açılışa, İstanbul Ticaret Odası Başkan (İTO) Yardımcısı Dursun Topçu da katıldı.  

Türkiye’de Tayvan markalarına yönelik tüketici farkındalığını artırmak için düzenlenen etkinlikteki tüm katılımcı firmalar, Taiwan Excellence Ödülü’nü kazanarak uluslararası standartta mükemmelliğini kanıtlayan markalarını sergiliyor. İstinye Park’ta 5 gün boyunca, Asus, Acer, HTC gibi dünya çapındaki teknoloji markaları ile bilgi ve iletişim teknolojileri, ev aletleri ve spor ile eğlence ürünlerinin de arasında bulunduğu ‘Taiwan Excellence Ödülü’ alan 43 Tayvanlı marka, 100’den fazla ürünü Türk yatırımcısı ve tüketicisiyle buluşuyor.

Açılışta bir konuşma yapan Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yasin Cheng,  Tayvan ve Türkiye’nin uzun ve kazançlı bir ekonomik ilişki paylaştığını belirterek şöyle konuştu: “Geniş ürün çeşitliliği için Orta Doğu’da Türkiye, şu an Tayvan’ın ticaret yaptığı partnerlerin başında gelmekte. Bölgesel gümrük istatistiklerine göre, 2013’te Türkiye’ye olan Tayvan ihracatının toplam değeri 1.6 milyar Doların üzerinde. Bu sayı,2014’te Ocak -  Ağustos döneminde 8 ayda yüzde 6.3 arttı.  Tayvan’ın stratejik Pazar seçtiği Türkiye için önümüzdeki 3 yılda tahmini ticaret büyüme oranı da yüzde 9.

Ticari ilişkilerin yanı sıra, karşılıklı ülke ziyareti gibi alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için Tayvan ve Türkiye ortak bir çalışma yürütüyor. 2013’de Türkiye, Tayvan’a vizeyi kolaylaştırmayı kabul eden 133.ülke oldu. Karşılık olarak, Tayvan hükümeti de Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıklarını genişletti. Vize programı, iki ülke arasındaki kişi değişimlerine olanak sağlamayı, turizm, akademik, kültürel ve ticari alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlamakta.”

“Tayvan ürünlerinin kalitesi artık dünyada tescillenmiş durumda”

Tayvan Ticaret Merkezi’nin 56 ülkede faaliyet gösterdiğine ve 26 yıldır Türkiye’de yer almasına değinerek konuşmasına başlayan Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen  “Bizim asıl görevimiz Tayvan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri teşvik etmek ve sizlere ücretsiz iş hizmeti sağlamaktır. Bu etkinlikte yer alan markaların birçoğunu sizler de çok yakından tanıyorsunuz ancak belki de Tayvan markası olduğunu bilmiyorsunuz. Bizim bu etkinlikteki amacımız Tayvan ürünlerinin kalitesini ve yeniliklerini sizlere daha yakından tanıtmak” dedi. Patty Yen, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tayvan Ticaret Merkezi 56 ülkede faaliyet gösteriyor ve 26 yıldır Türkiye’de yer alıyor. Tayvan Ekonomi Bakanlığı tarafından 2013-2015 yılları için stratejik ülke seçilen Türkiye, Tayvan’ın bilişim teknolojileri sektöründe en büyük ortaklarından biri. Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım 4,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye’ye ihraç edilen belli başlı BT ürünleri ise cep telefonları, bilgisayar aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları ve SSD’ler bulunuyor.

Tayvan’da bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü 2013 yılında üretim cirosunda yüzde 20,5 oranında büyüme oranına sahip olacak. Bu büyüme oranının temel nedeni, tablet PC’lerin küresel sevkiyatındaki hızlı büyümenin yanı sıra bulut veri merkezine yapılan yatırımlar ve dokunmatik ekranlı PC’lerin ortaya çıkması. Ayrıca Tayvan’ın bilişim endüstrisindeki rekabetçiliğinin artında yatan güç ise, oturmuş bir üretim zinciri, engin tecrübeye sahip mühendisler, güçlü Ar-Ge olanakları ve stratejik lokasyon olarak sıralanabilir. Tayvan’ın dünyaca ünlü firmaları yüksek kaliteye ve katma değere sahip ürünler üretmek için en yeni yöntemleri Ar-Ge faaliyetlerini ile geliştirerek kullanıyor. Akıllı telefon üreticisi HTC, 2011’de Interbrand’in En İyi 100 Global Marka listesine giren ilk Tayvan şirketi olarak Tayvan’ın inovatif ürünlerin vatanı olduğunu kanıtladı. Tayvan halen dünya pazarındaki yüzde 87,8’lik oranla dünyanın bir numaralı dizüstü bilgisayar üreticisi konumunda bulunuyor.”


TAIWAN EXCELLENCE hakkında;

İnovasyon ve katma değer konularında tanınmış bir isim olarak Taiwan Excellence, yenilikçi değer taşıyan ürünlere verilen en yüksek ödüldür. Taiwan Excellence Selection programı 1993 yılında başlatılmıştır. Taiwan Excellence ödülünü kazananlar sadece Tayvan’ın ürettiği en devrimsel, en kaliteli, en katma değerli ürünler olmakla sınırlı değil. Aynı zamanda Tayvan’ın inovasyonu en yeni ürünlerin tasarımı ve üretiminde katma değer olarak kullanma konusundaki benzersiz dehasının da harika birer örneğini oluşturuyorlar. Daha fazla bilgi için http://istanbul.taiwantrade.com.tw/ ve  www.taiwanexcellence.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.