Teknolojik aletlerle değil sevdiklerinizle zaman geçirin

Teknolojik aletlerle değil sevdiklerinizle zaman geçirin

Özel Gençlik Eğitim Kurumları, bu yıl ilk kez uygulanan ara tatilde öğrencilerin kaliteli zaman geçirebilmesi, zihnini ve bedenini dinledirebilmesi için çağrıda bulunarak; öğrencilere, “Teknolojik aletlerle değil, sevdiklerinizle zaman geçirin” dedi

Yeni eğitim-öğretim yılına büyük bir tempo ile başlayan öğrenci ve öğretmenler bu yıl ilk kez uygulanan ara tatil ile eğitime bir hafta ara verdi. Gençlik Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanları, 1 haftalık ara tatilin gerek öğrenciler gerekse veliler tarafından nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda bazı tüyolar vererek, çeşitli uyarılarda bulundu.

ASIL MESELE AKTİF DİNLENEBİLME İMKÂNI OLUŞTURMAKTIR

Özel Gençlik Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Asena Hacer Küçükçolak, ebeveynlerin “Acaba çocuklarımız bu süreyi konu eksiklerini tamamlayarak, soru çözerek veya ders çalışarak mı değerlendirmelidirler?” öğrencilerin ise bu süreyi “Ne kadar tablet, bilgisayar oynayıp televizyon izleyerek geçirebilirim?” düşüncesi ve sorularıyla tatile girebildiklerini söyledi. Bu soruların yerine sorulması gereken asıl sorunun “Bu zaman dilimini aktif dinlenme ile nasıl değerlendirebilirim?” olması gerektiğini dile getirdi.

BEDENİNİZİ VE BEYNİNİZİ DİNLENDİRİN

Küçükçolak, “Ara tatil döneminde öğrenciler aktif dinlenme ile zihinlerini farklı alanlarda kullanıp geliştirebileceği ortamlar oluşturmalıdır. Aktif dinlenme, bedenin ve beynin dinlendiği, fakat bu durumun tamamen hiçbir aktivite ile uğraşmamak yerine beyni sürekli yapılan aktivitelerin dışında farklı aktiviteler ile canlı tutmaktır. Yani, sürekli ders çalışan öğrenci bu dönemde ders çalışma davranışı yerine yine zihinsel gelişimine fayda sağlayacak farklı aktiviteler yapabilirler. Bunlara; aile ile vakit geçirme, kültürel faaliyetler, doğa keşfi, kitap okuma, sportif faaliyetler, zekâ oyunları, tiyatro, sinema, müze ve doğa gezileri gibi örnekler verebiliriz” şeklinde konuştu.

FARKLI ETKİNLİKLER ZİNDE TUTAR

Özel Gençlik İlkokulu Psikolojik Danışmanı Mustafa Kılıç da “Aktif dinlenme sayesinde zihinsel enerjimiz optimal düzeye gelecek ve zihin olarak kendimizi toparlamamıza fayda sağlayacaktır. Sürekli benzer iş ve işlemler ile meşgul olmamız bir süre sonra performansımızı olumsuz etkileyebilecektir. Bu yüzden kendimizi farklı hatta imkân bulunabilirse ilk defa yapabileceğim çeşitli etkinlikler ile bu süre zarfında meşgul edebiliriz. Böylelikle asıl görevlerimizi yerine getirmek için zihinsel enerjimizi toplamış olarak tatil sonrasına dönebiliriz” dedi.

 

SEVDİKLERİNİZLE BOL BOL ZAMAN GEÇİRİN

Ara tatil döneminde yapılacak en büyük hatalardan biride tamamen teknolojik aletler ile vakit geçirmek ve tamamen pasif bir şekilde dinlenmek olacaktır” diyen Kılıç, daha sonra şunları kaydetti: “Bu ara tatil dönemini bireysel olarak verimli bir şekilde değerlendirmeye dikkat etmeliyiz. Sürekli meşgul oluna işler ile bir süreliğine uzaklaşmak kendimize iyi gelebilecektir. Dinlenmiş zihin, daha iyi çalışacak; iyi çalışan zihin ise bireye en yüksek verimi verecektir. Bu ara tatil dönemde ne çok ders çalışarak kendimizi yıpratmalı ne de pasif bir şekilde dinlenerek ve tamamen teknolojik aletler ile vakit geçirerek kendimize zarar vermeliyiz. Bunun yerine sevdiklerimiz ile bol vakit geçirerek, kendimize zaman dilimi ayırarak ve bahsedilen örnek aktiviteler ile uğraşarak aktif dinlenme yaparak kendimizi ve zihnimizi toparlayabiliriz. Alternatif etkinlikler için MEB’in düzenlemiş olduğu her il düzeyinde ve her tarih için etkinlik ve aktivitelere de katılım sağlanabilir. Bu etkinliklere MEB’in web sayfasından ulaşılabilinir.”

MEZUNLAR ZİYARETİ” SÜRÜYOR

Gençlik Eğitim Kurumlarının ayrıca “Mezunlar ziyareti” etkinlikleri devam ediyor. Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır ve beraberindekiler, 2007 Özel Enderun Liseleri Mezunu Ahmet Hüsnü Karakaya ‘yı Sancak Tohumculuk'ta ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Enderun Liseleri 2007 mezunu Ahmet Hüsnü Karakaya, Çakır ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, edilen sohbet ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Foto Altı:

Asena Hacer Küçükçolak

Mustafa Kılıç

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.