Tekne Faciasıyla İlgili 1 Gözaltı

Tekne Faciasıyla İlgili 1 Gözaltı

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin ölmesiyle ilgili 1 kişi yakalandı, 2 kişi aranıyor.

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin ölmesiyle ilgili 1 kişi yakalandı, 2 kişi aranıyor. Batan teknenin enkazı ise balıkçı teknesi ile kıyıya çekildi.

Menderes ilçesi Gümüldür Beldesi Tavşan Adası yakınlarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Olay üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 helikopter, 5 bot ve 1 uçak arama kurtarma çalışmalarını başlattı. Ekiplerin çalışmaları sonucu ilk olarak 2 kişinin cesedini bulan ekipler, 4 kişiyi de denizde boğulmaktan son anda kurtardı. Yaralı kurtarılan kaçaklar, ambulanslardaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle, İzmir'deki hastanelere sevk edildi. Ekipler daha sonra 6 kaçağa ait cesedi kıyıya çıkardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) timleri, batan tekneye ulaştı. Fethiye Limanı'na kayıtlı olduğu belirlenen 'Mariah' adlı tekne, bir balıkçı teknesine bağlanarak Gümüldür Balıkçı Barınağı'na çekildi. Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki bot, sahil güvenlik ekipleri tarafından ters durumdan düz hale getirildi. 16 mültecinin taşındığı tahmin edilen botun en fazla 5 ya da 6 kişi kapasiteli olduğu öğrenildi. Teknenin içerisinde kaçaklara ait iki valiz, yedek mazot bidonu ile bir çift palet bulundu. Kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Jandarma ekipleri, kaçakları gece bu bölgeye getirerek tekneye bindiren organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma, mültecileri Basmane'den otomobillerle götüren 'Kerim' kod adlı Suriyeliyi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen Suriyeli organizatörün sorgusu devam ederken, iki kişi daha aranıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.