Tekne Faciası Şüphelisi: Kaçaklarla İlgim Yok Tekneden Komisyon Aldım

Tekne Faciası Şüphelisi: Kaçaklarla İlgim Yok Tekneden Komisyon Aldım

Tekne faciasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan şüpheli, teknenin kaçakçılıkta kullanılacağını bilmediğini, amacının teknenin alım satımında komisyon almak olduğunu savundu. Faciayla ilgili tutuklanan Kerem Çakan, tutuklanan şüpheliler...

Tekne faciasıyla ilgili soruşturmada tutuklanan şüpheli, teknenin kaçakçılıkta kullanılacağını bilmediğini, amacının teknenin alım satımında komisyon almak olduğunu savundu.

Faciayla ilgili tutuklanan Kerem Çakan, tutuklanan şüpheliler Serkan Uyar ve Doğan Odacıoğlu’nun çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi. Olayda ölen ve tekneyi kullandığı belirtilen Cem Gök’ü bir arkadaşı vesilesiyle tanıdığını anlatan Çakan, ‘Apo’ olarak bildiği Abdullah Şerbet ve Murtaza Haşimi olarak ismi söylenen kişiyi de Gök aracılığıyla tanıdığını aktardı.

Cem Gök ve organizatör olduğu ifade edilen Abdullah Şerbet’in 25-30 bin TL’ye tekne lazım olduğunu söylediklerini belirten Çakan, Serkan Uyar ile birlikte bakacaklarını söylediklerini kaydetti. İnternetten Büyükçekmece’deki tekneyi bulduklarını ifade eden Çakan, tekne sahibi İbrahim E. ile 25 bin TL’ye anlaştıklarını söyledi.

Cem Gök ve Şerbet’in tekneyi denediler ve beğendiler. Şerbet’in banka ile sorunları olduğunu söyleyip teknenin satış ve devrini 1-2 aylığına üzerine yapabilecekleri bir tanıdıkları olup olmadığını sorduğunu anlatan Çakan, “Doğan Odacıoğlu’nun o sıralar işi yoktu. ‘1-2 aylığına ise benim üzerime olabilir’ dedi.” diye konuştu.

Noterden Doğan’ın üzerine devir işlemi yapıldığını ve teknenin 10 gün aynı yerde kaldığını belirten Çakan, “İbrahim E.’aradı, liman müdürlüğü ile sıkıntı yaşadığını, tekneyi almamızı veya kirasını ödememizi söyledi.” dedi.

Ertesi gün kendisi, Cem Gök, Serkan Uyar ve bir yabancı uyruklu kişiyle birlikte teknenin yanına gittiklerini söyleyen Çakan, “Cem ve Serkan tekneyi Poyrazköy’e götürdü. Ben de araçla gidip Serkan’ı aldım.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Serkan Uyar ve Cem Gök’ün teknenin bakımını yaptığını belirten Çakan, kendisi ve Doğan Odacıoğlu’nun gezdiğini, yemek yiyip maç izlediklerini anlattı. 23.00 sıralarında Uyar’ın arayıp işinin bittiğini söylediğini ve onu almaya gittiklerini kaydeden Çakan, Cem Gök’ün işinin bitmediğini söyleyerek teknenin yanında kaldığını, kendilerinin evlerine gittiklerini aktardı.

Sabah haberlerde bir teknenin battığını, çok sayıda yabancının öldüğünü öğrendiğini söyleyen Çakan, “Tekneyi görünce tanıdım ve şok oldum. Olayın benimle ilgisi olmadığını düşünerek o an ifade vermedim. Serkan ve Doğa’nın tutuklandığını, Cem’in ağabeyinin tehditvari konuşmaları nedeniyle endişe ettim ve teslim olmadım.” dedi.

Annesiyle adliyeye geldiklerini, annesinin sorduğunda dosyanın savcısının belli olmadığını söylediklerini ileri süren Çakan, bunun üzerine adliyeden ayrıldıklarını belirtti. Kayınvalidesinin Bahçelievler’deki evinde annesinin numarasından polisi arayarak adresi verdiğini ve teslim olduğunu söyleyen Çakan, “Ölen ya da kurtulan hiçbir şahsı tanımıyorum. Teknenin böyle bir olayda kullanılacağını bilseydim oraya gitmez, izin de vermezdim. Bu şahıslarla iştirak halinde değilim.” diye konuştu.

Serkan Uyar ve Doğan Odacıoğlu’nun ifadelerini reddeden Çakan, “Birlikte teslim oldukları için suçu bana atmak için senaryo yazmışlar.” dedi.

Daha önce tutuklanan Serkan Uyar ifadesinde, Kerem Çakan’ın kaçakları taşıyan minibüsün önünden araba ile geldiğini, Çakan’ın eşliğinde kaçakların tekneye bindiklerini iddia etmişti. Tekneye binenlerin sayısının çok olduğunu, bunun cinayet olduğunu Çakan’a söylediğini belirten Uyar, Çakan’ın 'siz karışmayın' dediğini ileri sürmüştü. Tekne yola çıktıktan sonra kaptan Cem Gök’ün Çakan’ı cep telefonuyla aradığını belirten Uyar, “Binen kişilerin geri dönmek istediğini söyledi. Kerem de bunun üzerine Apo diye bildiği kişiyi cep telefonuyla aradı. Ancak Apo 'ben yolcularla konuştum, bir sıkıntı yok. Senin kaptanın korkuyor' dedi. Daha sonra Kerem de Cem'i aradı. Ona, 'Apo yolcularla konuşmuş, sıkıntı yokmuş' dedi. Cem de Ona, 'Ben 10 dakika önce geri döndüm, tekrar yola gidiyorum' dedi.” şeklinde ifade vermişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.