Tekerlekli Semah Ekibi İzleyenleri Büyüledi

Tekerlekli Semah Ekibi İzleyenleri Büyüledi

Dünyanın ilk ve tek tekerlekli sandalyeli semah ekibi, Eskişehir’de gösteri yaptı.4 engelliden oluşan semah ekibinin son yaptığı gösteriye üç engelli katıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen gösteri, Eskişehirlileri...

Dünyanın ilk ve tek tekerlekli sandalyeli semah ekibi, Eskişehir’de gösteri yaptı.

4 engelliden oluşan semah ekibinin son yaptığı gösteriye üç engelli katıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen gösteri, Eskişehirlileri büyüledi. Engelliler, tören sonunda engellilere icazetname belgesi verildi. Engelli semazen Nadir Koç, 2009 yılında semah gösteri ekibine katıldıklarını söyledi. Azimle sema yapmayı öğrendiklerini anlatan Koç, "Türkiye ve çeşitli ülkelerde yaptığımız gösterilerde kendimizi gösterdik. Mevlana’nın hoş görüsü olan ne olursan ol yine gel sözü bizi teşvik etti." dedi.

Türkiye’de ve dünyada ilk engelli sema gurubu olmanın gurunu yaşadıklarını belirten Koç, "Biz engeliyiz engelleri aşma içinde önümüzdeki iki basmayı aştık. En son olarak Almanya’da yaptığımız gösterilerle aslanlar gibi Türkiye’mizi temsil ettik. Oradaki gösterilerde bayrağımızı dalgalandırdık bunun gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Diğer engelli semazen Nihat Karataş da, "Şunu göstermek istiyoruz engellilere fırsat verildiğinde engellilerin önüne engel koymadında engellerinde bişeyler yapabildiğini yani onlarında sağlıklı insanlar gibi hayatını sürdürebildini göstermekti." ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.