Sabit Horasan

Sabit Horasan

Tek gol, 3 puan

Tek gol, 3 puan

Genç ve tecrübeli futbolcularla yoğrulmuş, inançlı bir kadro. Gözünü zirveye dikmiş bir takım..
Ama, genç futbolcuların tam olarak özgüvenlerini sağlamaması ve son vuruşlarda etkili olamamaları nedeniyle ligde istenilen yerde bulunmayan bir ekip..
Konyaspor;
Bugün, geride kalan 13 hafta da kaybedilen puanlara baktığımız zaman içimizin yanmaması olası değil. 
Bırakın deplasman maçlarını, Konyaspor iç sahada puan kaybetmemiş olsaydı bugün açık ara puanla lider koltuğunda oturabilirdi.
Ancak, bu koşullarda bu da başarı diyebiliriz.
Lige başlarken, spor kamuoyu, Konyaspor küme düşmesin, ligi orta sıralarda bitirsin şeklinde görüş belirtiyordu.. Bizde aynı düşüncedeydik. Transfer yasağı gelmiş, iyi yönetilmemiş, maddi yönden en kötü dönemini geçiren bir takımdan başarı beklemek insafsızlık olurdu.
Her şeyden önemlisi de genç futbolcuların kazanılması ön planda tutulmalıydı. 
Ama, yeşil-beyazlı teknik adamlar ve futbolcular kenetlendiler ve takımı bugünkü duruma getirdiler.
Eksikler, sıkıntılar yok mu? elbette ki var. Her maç sonrası aynı görüşleri dile getiriyoruz. Genç futbolcular biraz güven kazansalar, gol yollarında etkili olabilseler Konyaspor daha iyi bir konumda bulunabilirdi.
Evet, Gaziantep karşısında yine aynı sıkıntıları yaşadık.
Serkan’ın cezalı olması nedeniyle Feyyaz’ın ilk 11’de, Perez ile birlikte orta sahanın göbeğinde görev yaptığı maçta, yeşil-beyazlılar ilk dakikalarda iyi pas yaptılar. Ancak, yine ileride etkili olmadılar ve ataklar olumsuz sonuçlandı.
İlk 45 dakikada, sadece Erdinç ile gole çok yaklaşan Kartallar, nedense, orta alan futbolcuları Perez ve Feyyaz’ın daha çok savunmada kalmaları ve hücum adına oyuna girmeyi daha az düşünmeleri nedeniyle, geçen haftalara oranla pozisyon üretmekte zorlandılar.
Maçın geneline baktığımız zaman, topu yere indirerek daha iyi pasa yapan, verkaç denemelerinde başarılı olan, pas yüzdesi daha yüksek olan taraf, konuk takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’du.. 
Konyaspor’un hücumda kaybettiği toplarla çabuk çıkan Gaziantep, kontrataklarda da etkili oldu.  Ancak,. Günün de olan bir Konyaspor defansı bunları etkisiz hale getirmesini bildi ve rakibe gol olanağı tanımadı...
Zorda olsa, tek golle kazanan Konyaspor’da, Robak’ın ileride top tutamaması, ikili mücadelelerde top kaybetmesi sonucu yeşil-beyazlı takımın golü bulmasında bireysel etkenlerin rol oynadığını Gaziantep maçında bir kez daha yaşadık.. Oysa, Konyaspor, yan ve geri paslar yarine  rakibin üzerine direkt gidebilse, Robak kanatlardan desteklense Konyaspor’un ikinci golü bulması içten bile değildi..
Her şeye rağmen, iç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gibi, yabancısız oynayan ve oturmuş bir kadroya sahip takım karşısında alınan 3 puan çok önemli..
İnancımız, iç sahada bu galibiyetlerin sürmesi ve puan kayıplarının sona ermesinden yanadır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR