Adem Turan

Adem Turan

Tek Adam mı, Çok Adam mı?

Tek Adam mı, Çok Adam mı?

Referanduma sayılı saatler kaldı. Bu sorunun muhataplarından biri Sayın Cumhurbaşkanı bugün şehrimize geliyor. Konya; Selçuklu’nun kadim başkenti olduğu için, iktidar partisi liderleri genel de seçim propagandasının son günlerini Konya’ya ayırır. Rahmetli Erbakan Hoca da öyle yapardı. Demek ki talebeleri bu hususu benimsemiş, ilke edinmiş olmalı, güzel bir davranış.  

Başta belediye başkanları olmak üzere, milletvekilleri tüm bürokratlar sahalarda. 31 ilçeyi gezdiler. Vatandaşı ikna etmek için, kahvehaneleri, işyerlerini ziyaret ettiler. Bu durumdan halkta memnun, hatırlanmaktan hoşnut oluyorlar. Ancak, onlar gittikten sonra, kahvehanelerde eleştiriler art arda geliyor. Kimi, 18 maddenin içinde,  idam yasası da olmalıydı derken, kimi geçim derdinden serzenişte bulunuyor. Kimi de çocukların işsizliğini dile getiriyor. İster istemez konuşulanlara kulak misafiri olduk. Şöyle bir araştırma yaptım. TÜİK’in raporuna göre 2016 da işsizlik oranı yüzde 11 olmuş. 13 milyon SGK’lı çalışan. 4 milyon kamu görevlisi olarak çalışıyor. Bunun yaklaşık 3 milyonu asgari ücretli. Emekli sayısı da 12 milyonu geçmiş. Asgari ücret bin 404-TL, emeklinin kahir çoğunluğu da bin 500-TL’nin aşağısında maaş alıyor. Tablo böyle. Oysa ki günümüz şartlarına göre; bir kişinin asgari geliri 2 binTLolmalı. Temmuz 2017 asgari ücretliye, memura ve emekliye enflasyon farkları ödenirken şartların yeniden gözden geçirilmesini, umut ediyor ve bekliyoruz.

İfade etmek istediğim, halk tek adam yada çok adamdan ziyade, kendine değer verilmesini ve de insanca bir yaşantı istiyor vesselam….  

Hani, ne diyordu? Mısır’ın Fatihi Yavuz Sultan Selim Han;   

Padişah-ı alem olmak bir kuru kavga imiş,
Bir veliye bende olmak cümleden a’la imiş
  

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR