Tehlikeli sürüş

Tehlikeli sürüş

Konya'da trafiğin yoğun olduğu yerlerden biri olan Ankara Caddesi'nde bisikletli bir grup ters şeritten ilerleyerek, hayatlarını tehlikeye attı. Gençler, diğer sürücülerin uyarılarını da dikkate almadı

Tersten gidiyorlar

Bazı bisiklet sürücüleri trafik kurallarına uymuyor. Bazı bisikletçiler ters yönde ilerliyor, bazıları kırmızı ışıkta durmuyor, bazıları da yayaların kullandığı kaldırımları kullanıyor. Trafikte kurallara uymayan bazı bisiklet sürücüleri, araç sürücülerini ve yayaları zor durumda bırakıyor. Ankara Caddesi üzerinde seyir halindeyken görüntülenen ve ters yönden ilerleyen 5 kişilik bisiklet grubu ölüme meydana okudu. Araçların arasından ters şeritte ilerleyen bisikletliler, trafik kurallarına aldırış etmeden hayatlarını tehlikeye attı. Diğer trafik sürücüleri henüz yaşları 15-20 arasında olan gençleri uyarıda bulundu. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bisiklet kullanımı da arttı. Bazı sürücülerin yaptığı tehlikeli sürüş ise bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye'nin Çin'i olarak bilinen Konya'da her evde ortalama 2'den fazla bisiklet bulunuyor. Konya'nın coğrafi konumu dolayısıyla bisiklet kullanımına uygun olması trafikteki bisiklet yoğunluğunu artırıyor. Kural ihlali yapan bisiklet sürücüleri ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden oluyor.

BİRÇOĞU KURALLARA UYMUYOR

Bisiklet kazalarında artış yaşandığını belirten Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, “Kazaların artmasında otomobil sürücülerinin bisikletli vatandaşı ya da çocuğu trafiğin bir unsuru olarak görmemesi, ayrıca bazı bisiklet sürücülerinin de kurallara uymaması kazalara neden oluyor. 10 yıl öncesine göre bugün yollarda çok daha fazla bisikletli insan görüyoruz. Trafikte en çok sorunu bisiklet yollarına yapılan parklardan meydana geliyor. Trafikte de araçların her an durma ve yön değiştirme ihtimalini göz önünde bulunduralım. Aynı şekilde park halinde duran bir aracın solundan geçerken içinde sürücü olup olmadığına bakmayı alışkanlık haline getirelim” diye konuştu.

BİRBİRLERİNİ GAZA GETİRİYORLAR

Özellikle gençlerin trafik kurallarına uymadığını kaydeden Çal, “Arkadaşlarıyla birlikte bisiklete binen gençler birbirlerini gaza getirerek yarışıyor. Bunun birçok olumsuz örneğini gördük. Kask takmayı da alışkanlık haline getirelim. Bisikletle bakkala bile giderken kask takalım. Kaza bir kere olur, her zaman olmaz. Ne zaman olacağını da bilemeyiz. Bisiklete binerken her zaman karşınızdakinin sizi görebileceği kıyafetleri seçmelisiniz. Çok renkli, açık tonlu ve fosforlu giysiler giyin. Fosforlu kol ayak bantları kedi gözlü aksesuarları taşıyın. Ayrıca bisikletin önünde beyaz, arkasında kırmızı ışıldak olmalı ki bu önünüzü görmek için değil 'görünebilmeniz' için gereklidir. Sürücülere her zaman bu konuda uyarılarda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.