Tedavisi Tamamlanan Deniz Kaplumbağası Özgürlüğüne Kavuştu

Tedavisi Tamamlanan Deniz Kaplumbağası Özgürlüğüne Kavuştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, sekiz ay önce yaralı olarak bulunan yeşil deniz kaplumbağası, aylardır gördüğü tedavinin ardından tekrar mavi sulara bırakıldı.Gündoğan sahilinde amatör balıkçılar tarafından yaralı olarak bulunan 35...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, sekiz ay önce yaralı olarak bulunan yeşil deniz kaplumbağası, aylardır gördüğü tedavinin ardından tekrar mavi sulara bırakıldı.

Gündoğan sahilinde amatör balıkçılar tarafından yaralı olarak bulunan 35 yaşındaki yeşil deniz kaplumbağası, 8 ay süren tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden mavi sulara bırakıldı. 40 kilo ağırlığında olan ve “İlsu” adı verilen kaplumbağa, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Yalıçiflik koyundan denize bırakıldı. Yüzme kabiliyetini yeniden kazanan Kaplumbağa ilk olarak sahil kenarına bırakıldı. Yeşil deniz kaplumbağası, hızlı bir şekilde denize girerek yeniden doğal yaşam ortamına kavuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Ege Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, çok mutlu olduklarını belirterek, “Bugün burada Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Manisa 4. Bölge Müdürlüğü olarak mutlu bir anı yaşıyoruz. Geçen Mart ayında Bodrum istikametinde denizde yaralanmış olarak ihbar edilen bir deniz kaplumbağasının Akut tarafından bize ulaştırılması sonucunda bu hayvan (DEKAMER) Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edildi. Yaklaşık 8 ay önce bulunan bu hayvan tedavisini gördü ve iyileşti. Ve bugün bu kaplumbağayı, bulunduğu mıntıkada yeniden denize bırakacağız. Tabi bu kaplumbağanın bulunmasında ve bize ihbarı yapan vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bugün buraya gelemedi ama kaplumbağaya “İlsu” ismini verdi.”dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.