Ted Adana Koleji Açıldı

Ted Adana Koleji Açıldı

Türk Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de katıldığı bir törenle açıldı. Merkez Çukurova ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'ndeki kolej 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu....

Türk Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in de katıldığı bir törenle açıldı.

Merkez Çukurova ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'ndeki kolej 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, eğitimin ülkenin en canlı ve dinamik ögesi olduğunu söyledi. “Yelkenlerine rüzgar taşıyan bir gençlik arzu ediyoruz.” diyen Erdem, 650 bin öğrencinin özel okullarda eğitim gördüğünü, bu sayıyı 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Eğitimi, siyasete alet edilmekten kurtarmak istediklerini kaydeden Erdem, 2002’den bu yana 450 bin öğretmen alımı gerçekleştirildiğini ayrıca 500 bin dersliğe 205 bin yeni derslik ilave edildiğini vurguladı. Eğitimde karamsar tablo çizilmemesini isteyen Erdem, “Türkiye’yi Finlandiya ile karşılaştırıyorlar. Nüfusu 4 milyon, 500 bin öğrencisi var. Bizim 17 milyon öğrencimiz var. Karamsar olunmamalı.” dedi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise öğrencilerin testle tost arasında sıkışıp kalarak, akademik zeka kapasitesiyle eğitildiğini söyledi. Dünyanın artık sosyal ve kültürel zeka ile eğitimi yönlendirdiğini anlatan Pehlivanoğlu, “Benim çocuğum ile köydeki çocuk aynı sınava giriyor. Ancak bizim için önemli olan insan yetiştirmektir. İleriye gitmek eğitimdeki adaletle olur. Türkiye bugün milli programı olmayan bir yapıyla gidiyor, sürekli program değiştiriliyor.” diye konuştu.

TED Adana Koleji’ni yaptıran iş adamı Taha Altaylı da 30 yıl önce ayrıldığı memleketine, bir eğitim yatırımı gerçekleştirerek dönmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Altaylı, “Heybe dolu yük olmadan kaf dağının aşılamayacağını biliyoruz.” dedi.

Törene, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı kurumların daire müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. Bu arada, öğrenciler piyano resitali verdi, jimnastik gösterisi yaptı, okulun logosunu temsil eden meşale yakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.