Tdv’den Konya'da sempozyum

Tdv’den Konya'da sempozyum

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Konya’da 2. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu kapsamında “İslam Dünyasında Din Hizmetleri ve Dini Kurumlar” temalı uluslararası sempozyum düzenleyecek

Türkiye’de eğitim gören konuk öğrenciler ile Türkiye’deki öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak ve kültürel zenginlikleri paylaşmak, İslam dünyasındaki din eğitimi ve öğretimi konusunda çalışmalar yapmak amacıyla ilki 2014 yılında düzenlenen Uluslararası Öğrenci sempozyumlarının ikincisi Konya’da gerçekleşecek. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle 11-12 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda 20 farklı ülkeden öğrenciler, ülkelerindeki din hizmetleri ve dini kurumlar konusunda bildiri sunacak.

Konuyla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, TDV’nin hayri ve sosyal hizmetlerin yanı sıra ülkemizde ve yurt dışında önemli ölçüde eğitim faaliyeti gerçekleştirdiğini söyledi.

Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlere sağlam bir din eğitimi vermek için çalıştıklarını kaydeden Palakoğlu, eğitim alanında öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite ile öğrencilere hizmet verdiklerini ifade etti.

Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci programları ile 108 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunduklarını vurgulayan Palakoğlu, milletler arasında gönül köprüleri kuracak bu öğrencilerin gelişimini de önemsediklerini belirtti.

Geçen yıl Aralık ayında, Bursa’da “İslam Dünyasında Din Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu” düzenlediklerini ve 17 farklı ülkeden yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin bildiri sunduğunu hatırlatan Palakoğlu, sempozyumda sunulan bildirilerin kitap haline getirilerek kültür hayatına kazandırıldığını kaydetti.

Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle 11-12 Aralık 2015tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda 20 farklı ülkeden öğrencinin ülkelerindeki din hizmetleri ve dini kurumlar konusunda bildiri sunacağını söyleyen Palakoğlu, şunları kaydetti:

“Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, KKTC, Türkiye, Belçika, Fransa, Senegal, Mali, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tataristan, Rusya, Dağıstan, Afganistan, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Tayland’dan öğrencilerimiz bildiri sunacak. Bu ülkelerdeki paydaş kurumları daha yakından tanımak, çalışmalarından haberdar olmak, ülkenin dini hassasiyetlerini öğrenip çalışmalarda bu hassasiyetlere dikkat etmek için bu alanda bir sempozyumu öğrencilerimiz düzenliyor. Sempozyumdan amaçlanan, İslam dünyasında din hizmeti veren gerek resmi gerek sivil toplum kuruluşlarından ve çalışmalarından haberdar olmak ve tecrübeleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Müslümanların bulunduğu ülkelerde sosyal, eğitim ve din işlerinden sorumlu kurumlar farklılık gösteriyor. Ülkelerin sosyo-kültürel yapısı, Müslüman nüfusun oranı ve din işlerinden sorumlu kurumları da tanıma fırsatı bu sempozyumla gerçekleştirilecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.