Tbmm Başkanı Çiçek: Meclis, Demokrasinin Kalbidir

Tbmm Başkanı Çiçek: Meclis, Demokrasinin Kalbidir

Yasama Yılı açılışı sebebiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Meclis kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Çiçek ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na...

Yasama Yılı açılışı sebebiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Meclis kampüsü içindeki Atatürk Anıtı'nda tören gerçekleştirildi. Çiçek ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te toplandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yaptı. Ülkemiz, milletimiz ve hepimiz için hayırlı başarılı bir yıl olması dileğinde bulunan Çiçek, 94. yıldır milletin kurucu iradesi olduğunu ifade etti. Çiçek, Meclis'in demokrasinin kalbi olduğunu ifade etti.

Ardından Çiçek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdiminin ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez yasama yılı açılış konuşmasını yapmaya başladı. Genel Kurulda Anayasa Mahkemesi Başkanı, Danıştay Başkanı, Sayıştay Başkanı ile Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları hazır bulundu. Genel Kurul, Erdoğan'ın konuşmasının ardından başka konuyu ele almayacak. TBMM Başkanı Çiçek ve eşi, yasama yılının başlaması nedeniyle akşam da Meclis'te resepsiyon verecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.