Tbmm, 23 Nisan İçin Özel Gündemle Toplanacak

Tbmm, 23 Nisan İçin Özel Gündemle Toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Çarşamba günü özel gündemle toplanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Çarşamba günü özel gündemle toplanacak. Meclisi'in açılışının 94'üncü yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması, günün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla Genel Kurul'da özel bir görüşme yapılması için saat 14.00'te toplanacak.

Bu toplantıda yapılacak görüşmelerde siyasi parti grupları başkanlarına ve grubu bulunmayan siyasi partinin genel başkanlarına 10'ar dakika süreyle söz verilecek. Akşam ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek ev sahipliğinde resepsiyon verilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda da bu hafta uluslararası sözleşmeler ele alınacak. Salı güne siyasi partilerin grup toplantılarında liderler, ülke gündemini değerlendirecek. Meclisin ana gündem maddelerinden biri ise 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Ayrıca AK Parti'nin gündeme getirdiği seçim sisteminde yapılması beklenen değişiklikler de tartışma konusu.

4 BAKAN HAKKINDA KOMİSYON KURULUP KURULMAYACAĞINA KARAR VERİLECEK

24 Nisan 2014 Perşembe günü de haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin genel kurulda görüşülmesi bekleniyor.

AK Parti ve CHP'nin verdiği önergelerin görüşüleceği Meclis Genel Kurulunda, soruşturma açılıp açılmaması için gizli oylama yapılacak. Kurulacak komisyon da çalışmalarını gizli yürütecek. Yüce Divan'a sevk kararı Genel Kurul'da salt çoğunlukla gizli oyla alınabilecek.

Dört bakan hakkında 'Soruşturma Komisyonu' kurulursa; komisyon, kamusal ve özel kuruluşlardan konu ile ilgili bilgi ve belgeleri isteyebilecek, gerekli gördüklerine el koyabilecek. Bakanlar Kurulu'nun bütün vasıtalarından faydalanabilecek. Bakanlar Kurulu üyelerini, diğer ilgilileri, tanık ve bilirkişileri dinleyebilecek.

Komisyon, ayrıca adli mercilerden yardım isteyebilecek. Ayrıca CMUK'un tanıklarla, bilirkişilerle, zapt ve arama ile ilgili olarak adli mercilere verdiği hürriyetleri kısıtlayıcı yetkilerin genel hükümler çerçevesinde kullanılmasını, gerekçesini bildirmek suretiyle görevli adli merciden yazıyla isteyebilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.