Tayyar: Köşk Adayım Erdoğan, 3 Dönem Kuralı Kaldırılmamalı

Tayyar: Köşk Adayım Erdoğan, 3 Dönem Kuralı Kaldırılmamalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde bakanların ve milletvekillerinin katıldığı istişare toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde bakanların ve milletvekillerinin katıldığı istişare toplantısı sona erdi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı için aday olacak isim ve partinin 3 dönem kuralı konusunda bir anket formu dağıtıldı ve bu konularda istişarede bulunuldu. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ı yazdığını, 3 dönem kuralı konusunda ise bu şartın kaldırılmaması yönünde görüş belirttiğini söyledi.

Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Tayyar, "Yerel seçim sonuçları, 3 dönem sınırlaması ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin milletvekili arkadaşlarımızın görüşleri soruldu, onlar ifade edildi. Bİr anket formu dağıtıldı, herkes kanaatlerini söyledi, ben de söyledim. Benim cumhurbaşkanı adayım sayın başbakan, recep tayyip erdoğan'dır. Bu istişareler devam edecek, delegelerle, belediye başkanlarıyla, STK’larla o değerlendirmenin sonunda sayın başbakan karar verecek." dedi.

Milletvekilleri arasında Başbakan Erdoğan’ın köşke aday olması konusun bir konsensüs olup olmadığı sorulan Şamil Tayyar, "Genel eğilim başbakanın aday olması yönünde.” dedi. 3 dönem kuralı konusunda ise herkesin fikrini söylediğini belirten Tayyar, “Ona sonunda sayın başbakan karar verecek." dedi.

CEP TELEFONLARI TOPLANDI

Toplantı öncesinde katılımcıların cep telefonlarının toplanması da sorulan Gaziantep Milletvekili Tayyar, "Girişte cep telefonları alındı, her halde bir ortam dinlemesi kaygısıyla alınmış olabilir." ifadelerini kullandı. Tayyar, formlara vekillerin kendi isimlerini yazıp yazmadığı konusunda ise "“Anket formlarında isimler yok, isteyen formu dolduran kendi ismini yazmıyor, arzu eden ismini de yazabilir." şeklinde konuştu.

Tayyar son olarak 3 dönem kuralı konusunda ise "Ben 3 dönem şartının kaldırılmaması yönünde kanaat belirttim." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.