Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Tatlı rüyalar!

Tatlı rüyalar!

İspanyol diktatör General Francisco Franco’ya sormuşlar: “Yahu ülkenin yapısı bozuk!.. Ekonomi kötü, halk perişan!.. Herkes adaletsizlikten yakınıyor... Ama, hiç isyan yok!.. Bunu nasıl sağlıyorsun?”

İspanyol diktatör şu şekilde cevap vermiş: “Bunu 3 F ile sağlıyorum... Yani  Fado, Futbol ve Fiesta ile... Onları yüz binlik beşiklerde uyutuyorum!” 

Aslında ''3 F'' (Futbol, Fiesta (festival), Fado (film, müzik vd.) sadece diktatör ülkelerde değil, günümüz modern ülkelerde kitleleri uyutmak için en ideal yöntem olarak kullanılmaya devam ediliyor.

Bizde de yıllardır durum farklı değil... Bu yıl GS mi şampiyon olacak, FB mi? TS ya da BJK mi?

Gençlerin ortak derdi bu değil mi?

Genç nüfusta işsizlik artmış, üniversite bitirenlerin çoğu iş bulamıyor, Meslek Liseleri'nde 'Ek Puan' uygulaması kaldırıldı vs. sorunların farkında olan ve bu gibi sorunları yetkililere yöneltebilecek kaç tane aklı başında genç var?

Son günlerde intiharlarda çok büyük bir artış var ve bilhassa gençlerde.... İntihar yaşı 12-13 yaşa kadar indi maalesef. Bu çocukları bu yaşlarda intihara kadar götürecek sebepler ne ola ki?

Sentetik uyuşturucu kullanım oranı 2013 resmi rakamlarına göre 1.5 milyon civarında idi. Şimdiki resmi ve gayrı resmi rakamları hiç tasavvur edemiyoruz

Uyu!

''3 F''den bizde en popüleri son zamanlar Fado oldu. 

Yaşlısı genci büyüğü küçüğü, kadını erkeği deli gibi dizi film izliyor!

Neredeyse her kanalda her gün, her saat onlarca dizi dimağları dumura uğratmaya devam ediyor. 

Öyle bir hale geldik ki dönem filmi adı altında ecdadımıza her türlü hakaret ediliyor, kimsede tepki yok. Muhteşem kepazelikle 4 yıl boyunca Kanuni Sultan Süleyman'a, Hürrem Sultan vs. tarihi şahsiyetlerimize hakaret edildi, bırakın diziyi yayından kaldırmayı, dizinin çekimleri bizzat Kültür Bakanlığı'nın izni ile Milli Saraylar’da yapıldı. Aynı kepazeliğin devamı ''Kösem'' ise hâlâ yayında!..

Ülkede hiç yetkili bir organ kalmadı mı ki ecdadımıza hakaret edenlere gereken müeyyideyi uygulasın? Halbuki bırakın diziyi yayından kaldırmayı, kanal bile kapatabilen bir ülkeyiz.

Tamam tamam uyu!

Kimin eli kimin cebinde belli olmayan baldıza, yengeye asılan dizi karakterleri... yardımsever eşcinsel(!) karakterler... Silahların bıçakların havada uçuştuğu şiddet karakterleri... Taşıyıcı anneliği özendiren, babasız çocuk isteyen, anne karakterleri... Lise çağında hamile kalan genç kız karakterleri... Lüks villalarda son model araçlar ile gezip tozan günü gün eden entrikacı  karakterler... Gece yarılarına kadar sevgilisi ile dolaşan ama hesap vermeyen başörtülü burjuva kız karakterinden tutun da, dans eden, kumar oynayan imam karakterine kadar ne ararsanız ve diğer karakterlerden hepsi var.

Seç beğen uyu!

Hadi diyelim malum medya böyle diziler yayınlıyor. Sözde dindar (hükumet yanlısı) kanallarda ne var ne yok.

Kanal 7 her akşam Kemal Sunal filmleri yayınlıyor. Aman ne var bunda diyebilirsiniz. İyide yıllar önce bu filmleri diğer kanallar yayınlarken, sözde dindar kesim değil miydi  eleştiren,  şimdi ne değişti de kendileri yayınlıyor?

Uyu!

Bir de kendini çok zeki zanneden bir seyirci kitlesi var.

Yıllardır ''Kurtlar Vadisi Pusu'' izliyor..

Diziyi izleyenlere sorsanız  dizi sayesinden pek çok gizli! şeylere vakıf oldular.

Onlar o gizli bilgilere vakıf olurken, bi de bakmışız ki İsrail ile dost olmuşuz, İsrail'e ihtiyacımız olmuş! 

Uyu!

Ve gelelim uykumuzun en derin yerine.

TRT şefkatli bir anne edasıyla kanalarını açmış bizi uyutmaya devam ediyor. 

Bilhassa TRT 1’de yayınlanan Diriliş ''Ertuğrul'' içerdiği subliminal masajlar ile görevini bi'hakkın yerine getiriyor. (bu dizi hakkında teferruatlı bir yazı yazacağız inşaAllah!)

Bizi dizi filmler ile uyuturlar iken İslam Alemi ateş çemberi içinde, Orta Doğu kaynayan kazan, yangın Güney Doğumuza kadar gelmiş...

Suriyeli sığınmacılar 2 milyonu aştı, aç sefil ülkemizdeler...

Terör yandaşları kalmış bugün Özerklikten bahsediyor.

Özerklik de demiyorlar artık yumuşatarak adına ''Öz Yönetim'' diyorlar ki şirin gözüksün.

Bunlar bu cesareti kimlerden alıyorsa!..

İsrail'den desek İsrail dostumuz ya dost dosta kazık atar mı?

AB'den desek içlerine girmek için AB Uyum Yasaları dahi çıkartıldı.

ABD'den desek yıllardır ''Kadim Dostumuz''!

En iyisi kafa yormayı boş verin.

Bu akşam hangi diziler vardı?

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR