Taşeron düzene son verilmeli

Taşeron düzene son verilmeli

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Somada yaşanan maden katliamından sonra hükümetin maden işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirme iddiasıyla yaptığı düzenlemeler sonrası Ermenek maden havzasındaki maden işverenlerinin tamamı işçilerin yeni yasalardan doğan haklarını karşılayamayacağını ifade etmiştir. İşverenler, kanunsuz lokavt yaparak madenleri bir süre kapatmışlar, işçilere ücretsiz izin vererek işbaşı yaptırmamışlardır” dedi.
 
Çökmüş bir sistemle bu iş cinayetleri önlenemez diyen Beko, “Görüşme yaptığımız işçiler su sızıntısına karşı daha önce yetkilileri uyardıklarını hatta bu madende 2 defa daha su baskını olduğunu ama şans eseri izin saatlerinde olduğu için can kaybının yaşanmadığını ifade ettiler” diye konuştu.
 
Beko, “ En üzücüsü de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in “ Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizin” şeklindeki ifadeleridir. Bakanlığın bir icra makamı olduğunu, bu hükümetin 12 yıldır iktidarda olduğunu sanırız kimseye hatırlatmamıza gerek yoktur. Sorumlulukların yerine getirilmediği durumda yapılması gereken bellidir” ifadelerini kullandı.
 
Yıllardır yapılması gerekenler bellidir ve DİSK bunları ifade etmektedir diyen Beko, “ Ülkeyi yönetirken işçi sınıfının taleplerini duymayanlar, duymazdan gelenler, gereğini yapmayanlar, bu işçi katliamlarındaki sorumlulukları nedeniyle hesap vermelidir. Artık yeter. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun: Acilen tüm madenleri kamunun işleteceği ilan edilmeli, taşeron düzenine son verilmelidir” diye konuştu.
EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.