Tarlasını Korumak İçin 3 Köyü Mağdur Etti

Tarlasını Korumak İçin 3 Köyü Mağdur Etti

Muş merkeze bağlı Çatbaşı, Güzeltepe ve Suvaran köy sınırları içerisinde bir vatandaşın, kendi tarlasının etrafına hendek kazarak korumaya çalışması köylülerin tepkisine neden oldu. Hayvanlarının defalarca hendeğe düştüğünü...

Muş merkeze bağlı Çatbaşı, Güzeltepe ve Suvaran köy sınırları içerisinde bir vatandaşın, kendi tarlasının etrafına hendek kazarak korumaya çalışması köylülerin tepkisine neden oldu. Hayvanlarının defalarca hendeğe düştüğünü ve sürekli telef olmaktan kurtardıklarını belirten Güzeltepe Köy Muhtarı Kerem Sönmez, köyler arasında ciddi bir sorun oluştuğunu söyledi.

Muş Merkeze bağlı Çatbaşı köyünde bir vatandaşın kendi tarlasının etrafını yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 5 metre derinliğinde hendek kazarak korumaya çalışması komşu köylerin tepkisine neden oldu. Güzeltepe, Suvaran ve Çatbaşı köy sınırlarının çakıştığı bölgede hendek kazılması üç köy halkını karşı karşıya getirdi. Yaklaşık 30 bin hayvanın otlandığı bölgede hendek kazılmasının ciddi bir soruna neden olduğunu belirten Güzeltepe Köy Muhtarı Kerem Sönmez, yetkililere seslenerek köyler arasında cinayet çıkabileceği hususunda uyardı.

Köy büyüklerinin araya girmesiyle şu anda köylülerin durdurulduğunu kaydeden Sönmez, şunları söyledi: “Bu tarla Çatbaşı köyünde bir vatandaşa aittir. Adam 5 kilometre uzunluğunda ve 5 metre derinliğinde kuyu açmış, dere açmıştır. Yarın bir çocuk buraya girer ve boğulursa kim bunun hesabını verecek. Defalarca buraya hayvan girdi, en az 15 kişi zorla çıkardık. Bir defa da hayvanın boynuna ip bağlayıp traktörle çekmeye kalkıştık ip koptu ve hayvan yine orada kaldı. Bu adam neden böyle yaptı? Bu ovada herkes kendi tarlasının etrafını böyle yaparsa peki bu insanlar nasıl yaşar?”

“3 KÖYDE 30 BİN HAYVAN VAR, KÖYLÜLER PERİŞAN OLMUŞ”

Devlet yetkililerinin acilen açılan bu hendeği kapatmasını istediklerini vurgulayan Güzletepe Köy Muhtarı Kerem Sönmez, yoksa köyler arasında büyük bir cinayet olma ihtimalinin altını çizdi. Üç köyde en az 6 bin nüfus ve 30 bin hayvan olduğunu kaydeden Sönmez, “Devlet bunu kapatsın, kapatmasa köylüler gelip kapatmaya çalışır ve büyük bir cinayet çıkar. Biz de buna mani olup durdurduk. Bir tarla için 3 köyü mağdur ve perişan etmiştir. Bu 3 köyde en az 5 ile 6 bin nüfus var. En az 30 bin hayvan var. Her gün burada nöbet mi tutalım? Nöbet tutulmasa hem insan girer hem de hayvan girer. Burada hem çayır var hem de su var, hayvan ilk olarak suya gidiyor ve yine düşer. Kuyuya giren hayvan kesinlikle çıkamaz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.