Tarlanın tozunu yutmamız gerek

Tarlanın tozunu yutmamız gerek

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, S.Ü. Ziraat Fakültesi ve Genç ZMO’nun düzenlediği ‘İstişare Toplantısı’ Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yapıldı.

Mühendis adaylarına okul hayatı sonrasında karşılaşabilecekleri fırsat ve tehditler ile ilgili tecrübe paylaşımının yapıldığı toplantıda, öğrencilere daha donanımlı olarak mezun olmanın önemi vurgulandı. Programda konuşan KTB Başkanı Hüseyin Çevik, “ Türkiye'de tarım sektörü, beslenme ve iş gücüne etkisi, milli gelire katkısı ve sanayi sektörüne sağladığı hammadde ile ekonomik, sosyal bir sektör olma özelliğini korumaktadır.  Kaliteli ve güvenli gıda arzının sağlanması hedefi başta olmak üzere, tarımsal kalkınmanın sağlanması adına eğitim çalışmalarına önem verilmektedir. 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için tarım sektörümüz eğitimli, bilinçli, ölçek ekonomisine özen gösteren yatırımcılara ihtiyaç duyacaktır. Bizim birçok ülke gibi ekonomimizi büyütecek, ekonomimizi sürekli güçlü tutacak hazır kaynaklarımız yok.  Bizim en büyük zenginliğimiz kendi insan gücümüz, genç nüfusumuz, bunların kabiliyetleri. Ekonomide başarının nüvesi tek kelimeyle insandır. Ülkemizin tarım üretimi ve ekonomisinde de gelişmesi için eğitimli üreticilere ihtiyacımız var. Sizler geleneksel ile modern tarımı harmanlayarak en iyisini elde edecek mühendis adayısınız. Ülkemizin diğer sektörlerinde de yaşanan masaya bağlılıktan artık kurtulmamız, aldığımız eğitimlerin eserlerini ortaya koymamız tarlanın, seranın, fabrikanın tozunu yutmamız gerek” diyerek gençlere dünya ile entegre olmaları tavsiyesinde bulundu.

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, yeni nesle her zamankinden daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek, üretime katılan gençler görmek istediklerini belirtti. Yıldız; “Hayvancılık için olmazsa olmaz olan yem ve kaba yem üretiminin dünya standartlarına gelmesi için bu salondaki mühendislere ihtiyacımız var” dedi.

TARIMSAL  SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMALI

ZMO Başkanı Celil Çalış, “Tarım sektörü de sizler sayesinde ileriye gidecektir. Mesleğinizi sevin ve dünyayı, gelişmeleri takip edin. İyi bir ziraat mühendisine her zaman iş var. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgileri, sahada da uygulayarak kendinizi geliştirin. Oda olarak biz her zaman sizlerin yanındayız.” diyerek mühendis adaylarına aranılan, iyi bir ziraat mühendisi olmaları için çok çalışmalarını tavsiye etti. Toplantıda konuşan İşadamı Fuat Kunduracı, kendisinin de bu sıralarda okuduğunu ve tarım sektörünün birçok fırsatlar sunduğunu söyleyerek, en büyük zenginliğimizin gençlik ve onların hayalleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca mühendis adaylarına tarımsal anlamda sürdürülebilirlik vurgusu yaptı. Geleneksel buluşma öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Programa Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, Bahri Dağdaş UTAEM Müdürü Fatih Özdemir, Genç ZMO Başkanı Mert İlhan, ZMO Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr. Süleyman Soylu, öğretim üyeleri ve 300 öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.