Tarımda ithalata mecbur bırakıldık

Tarımda ithalata mecbur bırakıldık

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, “Hükümetimiz çiftçiyi düşünmemektedir. Uygulanan yanlış tarım politikaları neticesinde de pek çok tarımsal üründe ithalata mecbur kalmaktayız” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Mustafa Derbentli, Yavuz Aydın, Kenan Özcan ve Sefa Yılmaz, Bozkır'da vatandaşlarla buluşarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burada kahve ziyaretleri yaparak vatandaşların dertlerini dinleyen adaylar, ülkenin sorunlarını aktararak Saadet Partisi'nin seçim vaatleri hakkında bilgi verdi. Bir mahalle kahvesinde konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, “Bugün en önemli problemimiz kutuplaşmadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki farklı düşüncedeki insanlar çocuklarının birbiriyle oyun oynamasını dahi istemiyor. Biz bunu ortadan kaldıracağız. Saadet iktidarında her türlü kutuplaşmayı ortadan kaldırmayı ve tüm vatandaşlarımızla kucaklaşmayı en önemli görevlerimizden birisi olarak görüyoruz” dedi.

16-5yavuz-aydin.jpg

ÇİFTÇİYİ DÜŞÜNEN YOK

Çiftçilerin sorunları hakkında konuşan Aydın, “Çiftçimiz traktörüne alacağı mazota litre başına 1 lira 80 kuruş ÖTV ödemesi gerekirken yat sahibi ÖTV ödemeden mazot alabilmektedir. Bu noktada hükümetimiz çiftçiyi düşünmemektedir. Uygulanan yanlış tarım politikaları neticesinde de pek çok tarımsal üründe ithalata mecbur kalmaktayız. Artık neredeyse soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek ve vergide adaleti sağlamak olacaktır” ifadelerine yer verdi.“Üretimin en önemli öznesi ve gücü gençlerimizdir” diyen Aydın, “Ülkemizde toplam işsiz sayısı 3,5 milyon civarında olup 15-24 yaş arası genç işsiz oranı toplam işsizlik oranının yaklaşık yüzde 21’idir. Yani bugün 718 bin gencimiz işsizdir ve bu rakam her geçen gün artmaktadır.Saadet iktidarı gençlerimizin sorunlarına ciddiyetle eğilecek; gençlerimiz için yatırım, istihdam ve üretim hamleleri gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.

3-001.jpeg

LİYAKATSIZ ALIMLAR YAPILIYOR

Eğitim sisteminin koşu parkuruna dönüştüğünü söyleyen Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Eğitim sistemi bir yarış atı maratonu mantığıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi LGS, YKS, KPSS, ALES, YDS parkurlarında nefes almaksızın koşturmaktadır. Saadet iktidarında bu sistem değiştirilecek, gençlerimizin yetenek, karakter ve eğilimlerine göre yönelebilecekleri meslek seçimine ve değerler eğitimine dayalı bir eğitim sistemi kurulacaktır. Ehliyeti dikkate almayarak ve partizanlığı ölçü olarak benimseyen, partiye üye kaydeder gibi yapılan öğrenci ve memur alımlarıyla gençlerin 20-25 yıllık emeği hiçe sayılmaktadır. Saadet iktidarında siyasi tutumundan dolayı kimse işinden, kariyerinden mahrum bırakılmayacaktır.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.