Tarımda işbirliği

Tarımda işbirliği

Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet tarımsal alanda işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla kardeş şehir Hannover’de ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet, dünyanın en büyük tarım makinaları fuarında ve çiftçi eğitim merkezinde incelemelerde bulund

Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet, geçtiğimiz yıl kardeş şehirlik ön protokolü imzalanan Almanya’nın Hannover şehrini ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan, Büyükşehir Belediye Meclisi Tarımsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Gökler’in yer aldığı heyet ilk olarak Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ile görüştü. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, geçen yıl Konya’ya yaptığı ziyareti unutmadığını ve tekrar gelmek istediğini kaydeden Schostok, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in misafirperverliğinden ve Konya Büyükşehir Torku Arena ile Bilim Merkezi’nden oldukça etkilendiğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Konya’nın 2016 yılında İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edildiğini hatırlatarak, yapılacak etkinliklere Hannover Belediye Başkanı Schostok’u da davet etti. Belediye olarak Kardeş Şehir Parkı’nı tamamlamak üzere olduklarını ve parkta Hannover’e de yer ayırdıklarını kaydeden Ötegen, Stefan Schostok’a çini tabak hediye etti. Tarımsal konuların da gündeme geldiği görüşmede ileride gerek tarımsal konularda gerekse belediye hizmet alanları ile ilgili tüm konularda yapılabilecek işbirliği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

FUARDA 132 TÜRK FİRMASI YER ALDI

Büyükşehir Belediyesi heyeti Hannover Belediyesi ziyaretinden sonra dünyanın en büyük tarım makinaları fuarı olarak kabul edilen ACRİTECHNİCA 2015 Fuarı’nda incelemelerde bulundu. Hannover’de 2 yılda bir düzenlenen fuarda 132 Türk firması yer alırken; sergilenen son dönem tarım makinelerinin özellikle büyük ve hacimli makinalar olması Konya’da arazi toplulaştırma işlemlerinin en kısa sürede bitirilmesi gerektiği gerçeğini gündeme getirdi. Ayrıca Konya açısından önemli olan, toprağın işlenmeden direk anıza ekim yapılabilmesini sağlayan Anıza Direk Ekim Makinası da detaylıca incelendi. Heyet ayrıca Nienburg’da bulunan Deula-Nienburg Uygulamalı Çiftçi Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. 1962 yılından beri hizmet veren eğitim merkezinin yetkilileri ile görüşmelerde bulunan heyet, ileriye yönelik yapılabilecek işbirliği ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Konya İl Tarım Müdürlüğü, ziraat odaları ve Önder Çiftçi Derneği’nden yetkililer de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.